Bozkırın ortasındaki "sahil" turizme kazandırılmayı bekliyor

Dünyanın altıncı, Türkiye'nin ise en büyük barajı olma özelliğine sahip Atatürk Barajı'nın elektrik ve sulamaya katkısının yanı sıra turizmde değerlendirilmesi isteniyor.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kamil Türkmen, Güneydoğu bozkırının ortasındaki Atatürk Barajı sahillerinin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

ŞANLIURFA -Ormanlık alana sahip baraj kıyısındaki tesisler ise özellikle hafta sonu ziyaretçilerden ilgi görüyor. GAP'ın "başkenti" konumundaki Şanlıurfa ile Adıyaman sınırlarında yer alan baraj, bunaltıcı sıcaklarda serin havasıyla bölge halkının dinlenmek için tercih ettiği mekanların başında geliyor.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Kamil Türkmen, bölge turizminin gelişmesinde suyun çok önemli olduğunu söyledi.  Atatürk Barajı'nın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Türkmen, baraj çevresine yapılacak düzenlemelerin turizme ivme kazandıracağını belirtti. Baraj kıyısının sahile dönüştürülebileceğini vurgulayan Türkmen, şöyle konuştu:

"Güneydoğu bozkırının ortasındaki Atatürk Barajı sahillerinin turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle baraj kenarına insanların gezebileceği ve dinlenebileceği mekanlar oluşturulmalı. Atatürk Barajı Türkiye'nin en büyük baraj gölü konumunda. Dolayısıyla bu potansiyelden turizme katkı sağlanmalı. Bölge insanı barajının turizme kazandırılmasını istiyor. Bu kapsamda hazırlanacak projelere her türlü desteği vermeye hazırız."

Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş ise ilçenin baraj kıyısında bulunduğunu anımsattı.

Baraj yakınındaki tesislere olan ilginin her geçen yıl arttığını vurgulayan Taş, bölgedeki küçük mesire alanlarının dahi her gün yüzlerce turisti ağırladığını söyledi. Taş, bölgedeki sosyal alanların artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi. (aa) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri