‘Böyle kitlesel göç olmadı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silvan’da dün son bulan 12 günlük sokağa çıkma yasağında 10 bine yakın insanın ilçeyi terk ettiğini belirterek “1990’larda bile böyle kitlesel göçler olmadı” dedi.

ANKARA- “Sokağa çıkma yasağının bir idari pratik haline dönüştüğünü” oysa temel hakların ancak yasayla sınırlanabileceğini söyleyen Tanrıkulu, bölgedeki duygusal kopuşun artık kopuşa dönüştüğünü ifade etti. Tanrıkulu “Vatandaşların Ankara’dan, siyaset kurumundan ve TBMM’den bir beklentileri kalmamış, sorunun çözümü konusundan umutları kalmamış gibi. Kendi kimliklerinden dolayı ağır bir muameleye tabi tutulduklarını düşünüyorlar” dedi.

Önceki gün Silvan’da incelemelerde bulunan, halkla bir araya gelen ve Diyarbakır Valisi ile görüşen Tanrıkulu, izlenimlerini Cumhuriyet’e anlattı. Tanrıkulu, şunları kaydetti:

TEK GIDA EKMEK

Mahalle sakinleri elektrik ve su kesintisi nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor, özellikle yaşlı, çocuk ve hastalar çok zor durumda. Ekmek yardımı dışında başkaca bir gıda ve yaşamsal malzemelerin ulaştırılamadığı ifade ediliyor. Bu sorunu Mecliste ve meclis dışında dile getireceğiz.

SORUŞTURMA AÇILMALI 

Manisa Valisi hakkında soruşturma açılırken, ağır insan hakkı ihlallerinin olduğu bir ortamda, bölgede hiçbir kamu görevlisine herhangi bir idari soruşturma açılmaması, hükümetin bakış açısını ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri