Bismil'deki oturma eylemi devam ediyor

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Hakkâri Belediyesi'ne atanan kayyıma karşı başlatılan oturma eylemi dün akşam düzenlenen 4'üncü gün oturma eylemi ile devam etti.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Hakkâri Belediyesi'ne atanan kayyıma karışı Bismil Belediyesinde başlatılan oturma eylemi halkın desteğiyle 4'üncü gününde devam etti. Belediye binası önünde başlatılan oturma eylemine DEM, DBP, ilçe eş başkanları, Bismil Belediye eş başkanları, TUHAD-DER, MEBYA-DER eş başkanları ve temsilci ile parti yöneticileri, belediye meclis üyelerin yanı sıra vatandaşlar da destek verdi.

Belediye önünde devam eden oturma eyleminde konuşan Bismil DBP İlçe eş başkanı Yusuf Ataş, Kürt halkının her zaman demokrasi ve insan haklarından yana olduğunu belirterek, hükümetin kayyım politikasının Kürt halkının iradesini teslim almaya dönük bir girişim olduğunu söyledi. Kayyım politikasının tamamen hukuksuzluk olduğunu savunan Ataş, "Belediyelerin bir meclisi var ve yasaya ve Anayasaya göre görevden alınan bir belediye başkanın yerine meclis kendi içinde yeni bir belediye başkanı seçer. Kayyım politikası dünyanın hiçbir yerinde yok, kayyımlar tamamen hukuksuzluktur. Halkın iradesiyle seçilen biri, seçimle gelen birinin yerine bir devlet memurunu, atamak tamamen hukuksuzluktur, halkın iradesini yok saymaktır, demokrasiyi tanımamaktır" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri