TİGRİS HABER- Türkiye ve dünyadaki siber saldırılar her gün artmaya devam ediyor. Saldırılar hem bireylere hem de kurumlara zarar vermeye devam ederken, DarkTracer isimli siber saldırı istihbarat grubundan çarpıcı bir rapor geldi. DarkTracer, paylaştığı raporda 2022’nin ilk çeyreğinde, yani 1 Ocak – 31 Mart tarihleri arasında yalnızca bir kötü amaçlı yazılımla ele geçirilen bilgilerin sayısını ve nereden ele geçirildiklerini paylaştı.
DarkTracer tarafından yayımlanan rapora göre ‘RedLine Stealer’ isimli kötü amaçlı yazılım, tespit edilen rakamlara göre son 3 ay içinde toplamda 34 bin 714 devlet sitesinden 878 bin 319 kullanıcının giriş bilgilerinin çalınmasına neden oldu. Rapor, özellikle Türkiye’de çalınan bilgilerin fazlalığını da gösterdi.
Virüs kaynaklı
Yayımlanan raporda en fazla bilgi çalınan 10 internet sitesinin ikisinde Türkiye yer aldı. Türkiye’deki iki site listenin üçüncü ve dördüncü sırasında yer aldı. Listenin geri kalanında da pek çok resmi siteye yer verildi. Ancak bu verilerin E-Devlet'teki bir açık ya da hack nedeniyle değil, bilgisayara bulaşan virüs kaynaklı olarak ele geçirildiği belirtiliyor.
E-Devlet ilk sırada
Paylaşılan bilgilere göre en fazla giriş bilgisinin çalındığı Türk devlet sitesi, e-Devlet oldu. Toplamda 15 bin 313 kullanıcının e-Devlet giriş bilgilerinin ele geçirildiği belirtildi. Bununla birlikte 12.940 Eba, 4.664 e-Okul 3.363 e-Nabız, 2.411 ÖSYM, 1.957 MHRS ve 1.601 İşkur kullanıcısının giriş bilgilerinin ele geçirildiği öne sürüldü. Diğer internet siteleri arasında eFatura, 1 Milyon İstihdam, Tübitak ve HGS portalı da yer aldı.