Binlerce kişi Kobane sınırına akın etti

Sınırları kaldırarak direnişe destek vermek üzere Diyarbakır, Van, Mardin ve Şırnak'tan yurttaşlar, Kobanê sınırına doğru yola çıktı. Diyarbakır çıkışında durdurulan araçlarda arama yapan polisler, yurttaşları GBT kontrolünden geçiriyor.

DİYARBAKIR 

DBP Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda tüm il ve ilçelerden binlerce kişi, bugün direnişe destek vermek üzere Kobanê sınırına doğru yola çıktı. Bu kapsamda Diyarbakır'da halk, yola çıkmak üzere sabah saatlerinde DBP İl Örgütü ve ilçe örgütleri önünde toplanmaya başladı. Tutulan otobüs ve minibüslerin yanı sıra özel araçlarıyla yola çıkan yurttaşlar, buluşarak konvoy oluşturdu. Konvoy Ş.Urfa yolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonu önünde  zırhlı araçlarla önceden konumlanmış özel harekat polislerinin de aralarında yer aldığı polis ekiplerince durduruldu.

Yurttaşların içerisinde yer aldığı araçları durdurup, yolun kenarına çeken polisler, herkesi tek tek kimlik kontrolünden geçirdi. Durdurulan araçları ise aramaya tabi tuttu. Dün bir günlük iş bırakma eylemine yapan Eğitim Sen'in Diyarbakır Şube üyeleri de grev gününde IŞİD çetelerine karşı direniş halinde olan Kobanê halkına destek vermek üzere Suruç'a gitme kararı alarak, dün sabah erken saatlerde yola çıktı.
 

ŞIRNAK
DBP'nin çağrısı üzerine Şırnak'ta yüzlerce yurttaş kent merkezinden Kobanê sınırına gitti. DBP il binası önünde toplanarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine doğru yola çıktı. Beş otobüs ve özel araçları ile Suruç'a doğru yola çıkan yurttaşlardan Şadiye Sümbül  "Botan halkı olarak daima özgürlük mücadelemize sahip çıktık, bugün yine Kobanê halkımıza destek olmak için gidiyoruz" dedi. 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gündüz saatlerinde Yafes, İdil ve Nusaybin caddelerinde toplanan gençler, IŞİD çetelerinin Kobanê'ye dönük devam eden saldırılarını protesto etti. Polisin gençlere müdahale etmesi üzerine başlayan çatışmalar dün gece yarısına kadar devam etti. Akşam saatlerinden itibaren şiddetlenerek devam eden çatışmalarda polis gençleri dağıtmak için gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Öte yandan bir grup tarafından gösteriler sırasında yakılan Atatürk heykelinin yerine ise sabah saatlerinde yeni bir Atatürk büstünün yerleştirildiği bildirildi.

MARDİN
Mardin'in Derik ilçesinde de çok sayıda yurttaş sınıra doğru hareket ederken, ilçe esnafı ise IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırıları ile bu saldırıları protesto etmek amacıyla Urfa'nın Suruç ilçesinde toplanan halka polis ve askerlerce yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla kepenk kapattı. Eczane ve fırınlar dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçe, sessizliğe büründü.

VAN
DBP, HDP Van il ve ilçe örgütleri, IŞİD'in Kobanê saldırılarını protesto etmek ve  kınamak için Urfa'nın Suruç ilçesine hareket etti. DBP il binası önünde toplanan yurttaşlar, "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları ve zılgıtlar eşliğinde otobüslere binerek Suruç'a doğru hareket etti. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri