‘BEREKETLİ’ KAMPANYA

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından 26 Mayıs’ta ‘Bereketi Bol Olsun’ sloganıyla başlatılan 2015 yılı tarımsal sulama kampanyası, yüzde 75’e ulaşan indirim nedeniyle hem çiftçiyi, hem de elektrik şirketini sevindirdi.

 ‘BEREKETLİ’ KAMPANYA


Dilek SEZER

DİYARBAKIR - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından 26 Mayıs’ta ‘Bereketi Bol Olsun’ sloganıyla başlatılan 2015 yılı tarımsal sulama kampanyası, yüzde 75’e ulaşan indirim nedeniyle hem çiftçiyi, hem de elektrik şirketini sevindirdi. Kampanya, ismi gibi hem çiftçi, hem de Dicle EDAŞ için ‘Bereketli’ oldu. 
Elektrik dağıtım hizmeti verdikleri illerde elektrik kullanarak pompaj ile sulama yapan çiftçilere yönelik bu kampanyayı, devlet kurumlarının tavsiyesi üzerine yüzde 75’e varan indirim imkanı sağlayarak hayata geçirdikleri belirten Dicle Elektrik Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, kullandıkları elektriğin bedelini ödeyebilmesi için çiftçinin kazanmasını arzuladıklarını söyledi. Dicle EDAŞ’ın Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta elektrik dağıtım hizmeti verdiğini de kaydeden Üstün, elektrik ile tarımsal sulamanın yoğunluklu olarak Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da yapıldığına dikkat çekti. Kampanyaya katılımın da bu illerde yoğunlaştığını ifade eden şirket sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, şöyle dedi:
“Bu illerimizde tarımsal sulama ya cazibe yöntemi ile ya da pompaj ile yapılmaktadır. Cazibeli sulamada çiftçi ya sulama kanalından veya dere yatağından suyu tarlasına aktarmak için elektrik kullanmaktadır. Bu yöntemi kullanan çiftçinin harcadığı elektrik çok daha azdır. Ancak pompaj ile yerin metrelerce altından su çıkaran ve bu yolla sulama yapan çiftçilerimiz, çok daha fazla elektrik kullanmaktadırlar. İşte pompaj ile sulama yapan çiftçilerin bu yükünü azaltabilmek için kurumların da tavsiyesi ile ‘Bereketi Bol Olsun’ kampanyasını hayata geçirdik. Elektriğin gerçek bedelinin sadece yüzde 25'ini talep ederek, bu kampanyayı başlattık. Neticesinde de doğru karar verildiği ve doğru netice aldığımız ortaya çıktı."
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri