BDP’li belediye doğal ve siyasi afetlere karşı konut projesi başlattı

Diyarbakır Sur Belediyesi, doğal afet ve çatışma sonrası yerinden olan vatandaşlara geçici modern barınma yerleri oluşturmak için bağışla 96 konut projesi başlattı.

İlyas AKENGİN

IŞİD’in saldırısı sonrası Irak’ın Şengal ve Suriye’nin Kobani kentinden Güneydoğu illerine yaşanan göçler beraberinde barınma ihtiyacını ortaya çıkardı. DBP’li Diyarbakır Sur Belediyesi, geçici kalıcı barınma yerleri oluşturmak için Türkiye’de ilk kez sosyal konut projesi başlattı. Belediye Meclisi, Diyarbakır Valiliği’nin onayı ile 6 ay süreyle bağış toplayacak. Toplanan parayla 2+1 şeklinde 82 metre karelik 8 bloktan oluşan 96 konut inşa edilecek.

‘Bir tuğlada sen koy’ projesi başlatan Sur Belediye Başkanı Seyit Narin, inşa edilecek konutlarda doğal ve siyasi afet geçiren kişilerin geçici süreyle barındırılacağını söyledi.

HAZIRLIK İÇİN

Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu altını çizen Narin: “Geçmişte Lice, Bingöl ve Van depremlerinde barınma ihtiyacı açığa çıktı. Son olarak Şengal ve Kobani’de yaşanan savaştan ötürü binlerce göç aldık. Doğal ve siyasi afetlere hazırlık yapmak için konut projesi başlatacağız. Mağdur olan aileleri geçici olarak barındıracağız. Daireler boş kaldığı süre zarfından ise yurt bulamayan yoksul öğrencileri ücretsiz yerleştireceğiz. Sosyal belediyecilik gereği insanca yaşanabilir alanlar oluşturmaya devam edeceğiz ”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri