Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ve imarıyla birlikte 35 milyon liraya mal olan Seyrantepe Köprülü Kavşağı, 2012 yılında Başbakan Tayip Erdoğan ve birçok bakanın katılımı ile açılmıştı. Seyrantepe Köprülü Kavşağı açılıştan sonra bugüne kadar sorunlarla gündeme gelirken, kavşakta sorunların giderilmesi için de sık sık çalışmalar yürütülüyor. Cadde üzerinde bulunan esnaflar, sorunların yaşamasına tepkili.
'Deniz altında tüneller yapılıyor, bir sene içerisinde bitiriliyor'
Yusuf Akan, "İstanbul'da ya da batı taraflarında bir Marmaray projesi oluyor. Deniz altında tüneller yapılıyor bir sene içerisinde bitiriliyor" dedi. Bu çalışmaların Diyarbakır için geçerli olmadığına dikkat çeken Akan, "Çalışmalar Diyarbakır'a gelince üç, dört sene sürüyor. Gerçeği yapılan çalışmalar sonucunda dahi yapılanlar bir şeylere yaramıyor. Biz bundan şikâyetçiyiz" diye konuştu. Hükümetin bölgeye "para gönderiyoruz, bir şeyler yapıyoruz" sözlerini eleştiren Akan, söylenenlerin boş olduğunu ifade etti.
'Buranın en küçük bir şeyi dahi beş yıl sürebiliyor'
Akan, Seyrantepe kavşağının beş yılda tamamlandığını, ancak hala her kış aylarında birçok sıkıntının yaşandığı ifade etti. Kış aylarında caddelerde sürekli su biriktiğini aktaran Akan, alt yapı çalışmalarının tam yapılmadığını belirtti. İnsanların yapılan çalışmalardan dolayı mağdur olduğunu ifade eden Akan, "Başka yerler de yatırım uygulanarak bir sene içerisinde tamamlanıyor her şey ama buranın en küçük bir şeyi dahi beş yıl sürebiliyor. Bir Diyarbakırlı olarak bizlerin de hizmet hakkının olduğunu düşüyorum. Hepimiz burada vergilerimizi veriyoruz. Bütün yurttaşlar vergisini verdiği halde biz bu hakkımızdan yararlanmıyorsak, böyle zorluk çekiyorsak artık ne diyelim biz. Kimi kime şikayet edelim" dedi. Kavşağın üzerinde TCK yazdığını hatırlatan Akan, Seyrantep'nin neden Büyükşehir Belediyesi'ne verilmediğini sordu.
Su iş yerlerinin içine giriyor
Mehmet Ertuş adlı yurttaş, altı yapı sorunun çözümü için her yere başvurduklarını ifade etti. Başvurdukları yerlerden olumlu bir cevap alamadıklarını ifade eden Ertuş, "Bir kaç kere gazetecileri de çağırdık. Gazeteciler geldi ama fayda etmedi. Cadde de hep su var, su da lağım suyu" dedi. Her yağmur yağdığında suyun dükkân içlerine kadar girdiğini belirten Ertuş, dükkânların önünde duran sebze ve meyvelerin sudan satılmadığını aktardı. Yusuf Dündar adlı yurttaş ise, yol çalışmasının kaç yıldır devem ettiğine dikkat çekti. Yol çalışması yapan araçların sesinden artık rahatsız olduklarını kaydeden Dündar, yapılan çalışmalardan dolayı çift yönlü caddenin bir tarafının kullanılması sonucu her sabah insanların işlerine geç kaldığını ifade etti.
'İki yol birleştirilmiş çift yönlü kavşak boşuna yapılmış'
Meydi Hazro adlı yurttaş, Seyrentepe'de sık sık kazaların meydana geldiğini ifade etti. İki yolun birleştiğini çift yönlü kavşağın ise boşuna yapıldığını aktardı. Ali Yoldaş da, Seyrantepe'nin her yerinde kazalar olduğunu belirterek kimsenin bu konuda duyarlı olmadığını ifade etti. İki üst geçin olduğunu, ancak birinin caddenin başında birinin de sonunda olduğunu ifade eden Yoldaş, insanları karşıya geçmesi için ya uzun yol yürümesi gerektiğini ya da canı pahasına karşıya geçmeye çalışacağını aktardı. Burada yapılan kazaların birçoğunun araçların çocuklara çarpması sonucu geliştiğini belirten Yoldaş, artık bu duruma bir çare bulunması talebinde bulundu.