Baş Ağrısında Sıkışma Hissi Neden Olur? Uzmanlar Uyardı!

Başı sıkıştırıyor gibi hissettiren gerilim tipi baş ağrıları hakkında Nöroloji Uzmanı Dr. Selma Akkaya Arı, önemli açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - Bu tip ağrıların ense ve başın arka kısmından başlayarak tüm başa yayılan, sıkıştırıcı ve baskı hissi oluşturan bir ağrı çeşidi olduğunu belirten Dr. Arı, stres, uykusuzluk, kas gerginliği ve kötü duruş gibi faktörlerin bu ağrıları tetiklediğini vurguladı.

Gerilim Tipi Baş Ağrılarının Belirtileri ve Nedenleri

Dr. Arı, gerilim tipi baş ağrılarının genellikle hafif veya orta şiddette olduğunu, migren gibi bulantı ve kusma şikayetlerinin nadir görüldüğünü ifade etti. Ağrıların süresi birkaç saatten birkaç güne kadar değişebilir. Bazı hastaların başlarında bir bant varmış gibi bir sıkışma hissi yaşadıklarını ekledi.

Gerilim Tipi Baş Ağrılarına Karşı Alınacak Önlemler

Baş ağrılarını önlemenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Arı, özellikle bilgisayar başında uzun süre oturanların ergonomik bir oturma düzeni oluşturmasının önemine dikkat çekti. Kaliteli ve yeterli uykunun baş ağrılarını önlemede kritik bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca baş ve boyun bölgesine uygulanacak sıcak veya soğuk kompresin kasları gevşeterek ağrıyı hafifletebileceğini dile getirdi.

Gereksiz İlaç Kullanımından Kaçının

Baş ağrısına eşlik eden bulantı, kusma veya görme bozuklukları gibi belirtilerin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dr. Arı, gereksiz ilaç kullanımının önlenmesi gerektiğini belirtti. Uzun süreli ve şiddetli baş ağrılarının farklı hastalıkların belirtisi olabileceğini ve uzman görüşü alınmasının şart olduğunu söyledi.

Bu tür baş ağrıları yaşıyorsanız, mutlaka bir uzmana başvurmayı ihmal etmeyin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri