'Bana siper oldular'

Suruç'taki bombalı saldırıda ağır yaralanan ve şuan Ankara'da yoğun bakımda tutulan Ertuğrul Ekelik'in babası Cevzet Ekelik, oğlunun gözünü açar açmaz arkadaşlarını sorduğunu söyledi.

ANKARA - Baba Ekelik, yaralı oğlunun "Arkadaşlarımın hepsi ölmüş, baba. Arkadaşlarımın bedenleri hep üzerimdeydi, bana siper olmuşlardı" dediğini aktardı. Ekelik'in patlamadan yaralanan kuzeni Baki Çelik ise, şüpheli bir kadının varlığına dikkat çekerek, bir başka failin daha olabileceğine işaret etti. 

Baba Ekelik, katliamda oğlu yaralı olarak kurtulsa da, "31 evladımı kaybettim" diyerek yaşadığı acıyı paylaştı. Oğlu Ertuğrul'un uyanır uyanmaz arkadaşlarını sorduğunu belirten baba Ekelik, "Oğlum ilk gözlerini açınca 'Arkadaşlarımın hepsi ölmüş, baba' dedi. Bende o üzülmesin diye 'Yok oğlum öyle bir şey' dedim. 'Yok ben biliyorum. Arkadaşlarımın bedenleri hep üzerimdeydi, bana siper olmuşlardı' diye üzüntüsünü dile getirdi. Oğlum hala yoğun bakımda" şeklinde konuştu. 

Suruç katliamında yaralanan ve Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ertuğrul Ekelik'in yoğun bakımdaki tedavisi sürerken, kuzeni Baki Çelik ise ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Katliamın faili resmi olarak açıklanmış olsa da, görgü tanıkları şüpheli bir kadının da varlığından söz ederek, patlamada başka birinin olabileceğine işaret etti. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan ve ayakta tedavi olduktan sonra taburcu edilen Baki Çelik, katliamda şüpheli bir kadının varlığına dikkat çekti. Çelik, "Patlama olmadan önce 23-24 yaşlarında siyah saçlı, zayıf bir kadın dikkatimizi çekti. Kadın tek başına oturuyordu ve kimseyle konuşmuyordu. Kadın yoldaşlarımız, kadının yanına gidip konuşmaya çalıştı ama kadın hiç konuşmadı" diyerek şüphelerini aktardı.(diha)


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri