Bakan'ı yalanlayan şoförün kardeşi: Ağabeyim direkt hedef alındı

Beytüşşebap'ta açılan ateşle öldürülen ambulans şoförü Şehmuz Dursun'un kardeşi Şevket Dursun, "PKK öldürdü" diyen Sağlık Bakanı için "Oturduğu yerden yalan söylüyor" dedi.

 Ağabeyinin polis noktasında bizzat hedef alınarak öldürüldüğünü söyleyen Dursun, "Abimin vücudunda 3 kurşun var. Abimin yanında 2 hemşire vardı. Hemşirelerin olduğu tarafa hiç kurşun gelmemiş. Çünkü yapılan bir tarama değil, direkt hedef almadır. Hemşirelerin Türk olabileceğini düşünmüşler" diye konuştu. 


Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde önceki gün polisin açtığı ateş sonucu katledilen ambulans şoförü Şehmuz Dursun'un kardeşi Şevket Dursun, "PKK'lılar ambulans şoförümüzü şehit etti" diyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sert tepki gösterdi. Özel harekat timleri ve polislerin ilçe merkezinde saldırılarının yoğun olduğu gün yaralıları götürmek için Kaymakam'ın ağabeyini ısrarla çağırdığını belirten Dursun, ağabeyinin ısrar üzerine gittiğini ve giderken de helallik istediğini söyledi. 

Hedef alınarak katledildi 

Ambulans polis noktasına ulaşınca polisler tarafından ateş açıldığını kaydeden Dursun, ağabeyinin bizzat hedef alınıp katledildiğini vurguladı. Bütün kurşunlarının ağabeyinin olduğu yöne geldiğine dikkat çeken Dursun, "Abimin vücudunda 3 kurşun var. Abimin yanında 2 hemşire vardı. Hemşirelerin olduğu tarafa hiç kurşun gelmemiş. " dedi.

'Bakan oturduğu yerden yalan söylüyor'

Sağlık Bakanı'nın açıklamasına tepki gösteren Dursun, Bakan'ın oturduğu yerden yalan söylediğini belirtti. "Açıklamayı lanetliyorum" diyen Dursun, "Ciğerimiz yanmış ama bir de Bakan'ın iftiraları var. Bakan olayı çarpıtmaya çalışıyor" dedi.

Polis hastanenin içini taradı

Polisin dün de Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ni bastığını söyleyen Dursun, "Devlet kendi kurumunu bastı ve Bakan bunu görmedi. Herkesin içinde polisler hastane içini taradı. Doktorun yakasına yapışıp sürükledi. Sağlık Bakanı bu doktordan bilgi alsın" diye konuştu.

Ambulansa yaklaşanları da taradılar 

Saatlerce cenazeyi kaldıramadıklarını dile getiren Dursun, "Polis ambulansa yaklaşan herkesi taradı. Ambulansa yaklaşamadık" dedi. Ağabeyinin 6 çocuğunun olduğunu hatırlatan Dursun, savaşın da bir hukuku olduğunu ama bunların hiçbirini göz önünde bulundurulmadığını söyledi. Ağabeyini çağıran ve çatışma alanına sokan herkesten davacı olacağının altını çizen Dursun, "Hastane yetkilisinden Kaymakam'a ve onları tarayan polislere kadar şikayetçiyim" şeklinde konuştu..

Savcı olay yeri incelemesi yapmadı

Savcının olay yeri incelemesi yapmadığını kaydeden Dursun, "Biz otopsi için savcıyı aradık. Savcı 'Can güvenliğim yok' deyip gelmedi. Savcının emrinde yüzlerce polis, onlarca zırhlı araç var. O gelmiyor ama abimi zorla çatışmalı alana sokuyorlar. Neden abim için can güvenliği bahanesi yok?" diyerek, öfkesini dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri