Bağlar’ın Kırsal mahallelerinde spor ve sağlık hizmeti sürüyor

Bağlar Belediyesi kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Sağlık Hizmetleri müdürlükleri tarafından kırsa Gömmetaş Mahallesi’nde spor faaliyetleri, oyun aktiviteleri ve sağlık taramaları gerçekleştirildi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, “Mahallemde Şenlik Var” sloganıyla kırsal mahallelerde spor faaliyetleri ve oyun aktiviteleri düzenlemeye başladı. Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü de “Sağlıklı Köyler Sağlıklı Toplum” sloganıyla mahallelerde sağlık taraması hizmeti ve seminerler vermeye devam ediyor.

Çalışma kapsamında Gömmetaş (Sîrim) Mahallesi’nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Eş Başkan Leyla Ayaz’ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Asuman Filiz Ürün, Sağlık Hizmetleri Müdürü Evin Serin Karabiber, Meclis üyeleri de katıldı.

Tırmanma duvarı, trombolin, bungee run, dart oyunu, voleybol, tenis alanları kurulurken, çocuklar ve gençler bol bol spor yapma imkanı buldu. Çocuklar etkinliğe büyük bir ilgi gösterirken, doyasıya eğlendi. Eş Başkan Leyla Ayaz da çocuklara ve gençlere eşlik etti. Etkinlik halaylarla devam etti.

ÇOCUKLARA VİTAMİN DESTEĞİ VERİLDİ

Sağlık taraması kapsamında ise çocuklara yönelik büyüme ve gelişme geriliği tespiti yapılarak, gelişim geriliği tespit edilen çocuklar ile gebe kadınlara vitamin ve mineral desteği verildi.

Yaşı ilerleyen bireylere diyabet ve tansiyon taraması yapılırken, kadınlara da meme kanserine karşı bilgilendirme semineri verildi. Seminere Eş Başkan Leyla Ayaz da katıldı. Ayaz, seminerin ardından kadınlarla bir araya gelerek, meme kanseri konusunda her kadının bilgi sahibi olması gerektiğinin önemini vurguladı. Sağlık hizmetleri kapsamında aile planlaması konusunda da bilgilendirme yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri