Bağlar’ı koku bastı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde yaptığı asfalt çalışmaları sürüyor. Bağlar İlçesi’ndeki Emek Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalar sırasında ilginç bir olay yaşandı.

 

 Çalışmalar sırasında yola serilen asfaltın bir bölümü kapağı açık olan rögara dökülünce tıkanıklık yaşandı. Yaşanan tıkanıklık nedeniyle kanalizasyon gideri tıkandı, mahalleyi koku basınca vatandaşlar yetkilileri tepki gösterdi. 

 

Vatandaş sorunu çözmek istedi

Bağlar İlçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan bir rögarda oluşan bir sorundan kaynaklı bir apartmanın kanalizasyon gideri tıkandı. Kendi imkanları ile sorunu gidermeye çalışan apartman sakinleri DİSKİ’yi de sorundan haberdar etti. Önceki gün meydana gelen sorunla ilgili olay yerine ulaşan DİSKİ ekipleri sorunun DİSKİ’nin sorumluluk alanı dışında olduğunu ve apartman sakinlerinin kendi sorumluluk alanında olduğunu belirttiler. Bunun üzerine apartman sakinleri de sorunu kendi imkanları ile giderme yoluna gittiler anacak kanalizasyon giderindeki tıkanıklığın esas nedeninin DİSKİ’nin sorumluluk alanındaki rögardaki tıkanıklıktan kaynaklandığı ortaya çıktı.

 

DİSKİ: Asfalt tıkadı

 Önceki gün yaşanan ve hala daha giderilmesi yönünde DİSKİ ekiplerinin çalışma halinde olduğu Emek Caddesi üzerindeki kanalizasyon tıkanıklığı çevreye rahatsızlık vermeye devam ediyor. Olay yerinde çalışma yürüten DİSKİ ekiplerinden aldığımız bilgilere göre, söz konusu sorunun kaynağı, Emek Caddesinde yapılan asfaltlama çalışması sırasında yol kenarındaki rögar kapağından aşağıya dolan asfaltın kanalizasyon giderini tıkadığı ve apartmanın kanalizasyon sorunun bu nedenle meydana geldiği belirtildi. Rögar’ın içine giren DİSKİ çalışanı, Çekiç ve Murç yardımı ile rögarı tıkayan asfaltı kırmaya çalışsa da bunda başarılı olmadı. Rögara dolan ve taşlaşmış olan asfalt parçasını kırmak için Hilti kullanılması gerektiği kanaatine varan DİSKİ ekipleri daha sonra Hilti yardımı ile sorunun giderilmesi için çalışmalarını sürdürdü.

 

 

ALİ VURANEL/özel

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri