Bağcılar Muhtarı Şirdenli'den 'taziye yemekleri' kaldırılsın çağrısı!

131 bin nüfusu ile Bağlar ilçesinin en büyük mahallesi olan Bağcılar Mahalle muhtarı Şeyhmus Şirdenli, ilçede bulunan taziye evlerinde verilen yemeklerin kaldırılması yönünde çağrıda bulundu.

Sait Bayram

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Bağcılar Mahallesi muhtar Şeyhmus Şirdenli, başta Bağcılar Mahallesinde olmak üzere tüm Bağlar İlçesi'ndeki taziye evlerinde gelenek haline gelen taziye yemeklerinin kaldırılması yönünde çağrıda bulundu.

Bağlar ilçesindeki dayanışma ve yardımlaşma dernekleri ile görüşmelere başlandığının altını çizen Şirdenli, bu anlamda derneklerin tam desteğini aldığını söyledi.

Muhtar Şirdenli, "İnsanlarımız bir taziyesi olduğunda kaybettiği bireyine mi üzülsün, bu konuda masraf edeceği paraya mı üzülsün ikileminde kalmadan sadece kendi taziyesiyle ilgilensin diyoruz. Bu anlamda destek ziyaretlerimize başladık ve gördük ki insanlarımız da bu uygulamanın kalkmasından yana bir tavır sergiliyor. Bu talebimiz ve çağrımız tüm şehir genelinde yaygınlaşmasını arzu ediyoruz" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Diyarbakır Haberleri