Aylan Kobanê'de toprağa verildi

Kobanê'ye getirilen Aylan ve Galip ve anneleri Rihan Kurdi'nin cenazeleri düzenlenen törenle toprağa verildi.

URFA -  Cenaze törenine katılan Kobanê Kantonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Enver Muslim, Türkiye'nin insan kaçakçılarına göz yumarak insanların denizlerin ortasında yaşamını yitirmesine neden olduğunu söyledi. Muslim, Türkiye'ye geçen tüm Kobanêlilere, "Kutsal topraklarınıza dönün" çağrısı yaptı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın Kos Adası'na geçemeye çalışırken, boğularak can veren 2 yaşındaki Aylan, 3 yaşındaki ağabeyi Galip ve anneleri Rihan Kurdi'nin cenazeleri Kobanê'de Şehit Dicle Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Kobanê Kantonu Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Enver Muslim, HDP Urfa milletvekilleri Dilek Öcalan, Leyla Güven, İbrahim Ayhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve kanton yöneticileri ile yurttaşlar katıldı. 

Kobanê Sınır Kapısı'nda cenazeleri teslim alan kitleye eşlik eden Muslim, Kobanê direnişinin tüm dünyanın dikkatini çektiğini belirterek, "Kobanê'yi nasıl çocuk, kadın, yaşlısıyla savunduysak, teröre karşı dimdik durduysak, öyle savunmaya da devam edeceğiz. Bu direnişte her kes seferber oldu ve büyük bir zafer elde edildi. Bundan sonrada herkes Kobanê için desteklerini sunmaya devam etmeli. Kobanêliler artık yurtlarına geri dönmelidir. Kobanê tamamıyla özgür bir yer. Bir an önce herkes Kobanê'ye dönmeli ve yaşamlarına bur da devam etmeliler" dedi. 

Türkiye'deki kamplarda ve sokaklarda yaşayan Kobanêlilerin dönüşlerinin kolaylaştırılmasını gerektiğini vurgulayan Müslim "Türkiye Kobanê'ye dönüşleri kolaylaştırmalı ve gereken desteği sunmalıdır. Kuzeydeki tüm insanlarımıza çağrımız yönlerini Avrupa yerine kutsal topraklarına versinler ve dönsünler. Buradan yaşamı birlikte inşa edelim" dedi.(diha) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri