Atasözü kullandı, hapse girdi

Bir gazeteciye atasözü yazan kişi 'tehdit' suçundan yargılanarak hapse mahkum oldu.

TİGRİS HABER - İstanbul'da yaşayan gazeteci İ.H.H., sosyal medya paylaşımına 'Zamansız öten horozu keserler' atasözünü kullanarak, yorum yazan M.Y. hakkında avukatı aracılığıyla şikayette bulundu.

Tehdit suçu sayıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda M.Y. hakkında 'tehdit' suçundan dava açıldı.

İstanbul Anadolu 45’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan sanık M.Y., "Suç konusu paylaşımı ben yaptım; ama İ.H.H’yi kastederek yazmadım" dedi. Mahkeme heyeti, yargılama sonucunda sanığın sosyal medya üzerinden yaptığı yorum ile İ.H.H.’ye yönelik tehditte bulunduğu ve suçun sabit görüldüğüne hükmetti.

3 ay hapis cezası aldı

Sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğuna dikkat çekilerek, sanık M.Y.’ye önce ‘tehdit’ suçundan 6 ay hapis cezası verilirken, bu ceza takdir indirimiyle 3 ay 22 gün olarak belirlendi. Mahkeme ayrıca sanığın 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına ve belirlenen süre içerisinde kasıtlı bir suç işlemediği takdirde cezanın açıklanmayacağına hükmetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri