Amedspor yönetimi ve başkanına öneriler!

NACİ SAPAN

Amedspor artık Trendyol 1.lig’de. Bu etap, bir önceki etaptan çok daha profesyonel, o anlamda tedbirler alınarak, ileriye dönük çizilmesi gereken bir yol haritası gerektiriyor. Herkesin gözünün önünde ve takibinde olunacağı için; Başkanlık, yönetim, teknik heyet, sportif direktör, kulüp sözcülüğü gibi çok profesyonel bir kurumsal yapının birbiriyle bağlantılı çalıştığı bir organizasyon yaratmak gerekiyor.

Bu tedbirler sezon başından alınmalı ki kurumsal bir organizasyon ortaya çıksın. Başkan, yönetim, teknik heyetin ortak temsilcisi kulüp sözcüsüdür, kulübün genel gidişatı ile ilgili söylenmesi gerekeni o söyler. Sportif direktör, kulüp yönetimi ile teknik heyet, kulüpte çalışan kimler varsa, tamamının diyalogunu sağlayan ortak kurumdur. İşlerin rahatça dönmesinin zeminini hazırlar. Herkesin yükünü hafifletir.

Bunun dışında, başkan ve teknik direktörün çok özel söylemesi gerekenler konusunda yapacağı açıklamalar elbette ki, onların özgür konumu ile ilgilidir, olması gerekendir. Ancak, kulüp adına konuşan/konuşacak olan her kimse dikkatli olmalı, kelimelerini dikkatli seçmelidir.

‘Onu dedim, bunu demedim, bu söylediklerim aramızda, bir tek sana söyledim’, gibi profesyonellikten uzak davranış biçiminden süratle uzaklaşılmalı. Özellikle gazetecilerle olan diyalogda dikkat şart. Trendyol’da muhataplar sadece Diyarbakır’da görev yapan gazeteciler olmayacak, yaygın basının spor muhabirlerinin de sorularına muhatap olunacaktır.

Diyarbakır’da görev yapan gazetecilerin kent adına tolere edeceklerini, kent dışındaki gazeteciler tolere etmeyecektir. Ayrıca Diyarbakır’daki arkadaşlarında sürekli tolere etme, yanlış düzeltme gibi bir görevi yoktur. Planlı, programlı, saatli açıklamalarla gazeteciler bilgilendirilmeli, tereddütlere neden olunmamalıdır.

Hala işin başındayız, şimdiden alınacak tedbirler, dikkate alınacak bu tür öneriler, sezon içinde Amedspor ve yönetiminin lehine olacaktır.

O nedenle; erken uyarıyı şimdiden yapmakta yarar var.

Her zaman halının altına doğru temizlik yapılmayacağının bilincinde davranılmalı, profesyonel, kurumsal yapıya geçiş yapılmalıdır.

Teknik direktör Mesut Bakkal konusunda Tigris olarak yaşadığımız meseleden dolayı yazmak durumunda kaldım. Başkan, video kaydında, ‘Bakkal ile anlaşıldı’ dedi. Akşam saatlerinde, detaylar üzerinde görüşmeler yapılırken, anlaşma çıkmadı. Bu tür durumlar futbol kulüplerinde yaşanabilecek durumlardır. Ancak, anlaşma süreci yaşanırken, kullanılacak o kadar çok ortalama kelime var ki, anlaşmaya kadar sürdürülebilir.

Örneğin; ‘prensipte tamam, detaylar görüşülüyor’, ‘para konusunda bir tur daha görüşebiliriz’, ‘Biraz daha zamana ihtiyaç var’, ‘Kongreden sonra netleştireceğiz’ gibi, gazeteciyi rahatlatacak, kamuoyunu da aydınlatacak açıklamalar olabilir.

Ama en önemlisi; Bir hoca Diyarbakır’a anlaşma için çağrılıyorsa yüzde 90 o iş hal olmuş demektir. Hele ki, o hoca şampiyonlukta yol arkadaşınız ise. Birbirlerini bilenlerin detaylarda anlaşması kolaydır. Yeter ki restleşme ve kırgınlık olmasın!

Genel kurul 4 mü 11 Haziran mı, bilemem, ancak teknik heyet konusu, kurumsal organizasyon bir an önce devreye girmelidir. Çünkü bildiğimiz kadarıyla genel kurula tek aday ve tek liste ile gidiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.