Amedspor, gerekçelere son vermeli

NACİ SAPAN

Lig’de 6’ıncı haftayı geride bıraktık.

‘Hazır değiliz, saha zemini kötüydü, hava sıcaktı, kadro eksik’ gibi gerekçelerin süreci, Bolu maçıyla tükenmiştir. Doğrudur, lig’in bitimine uzun bir zaman var, ancak hedefi süper lig olan bir takım gerekçe üretmemeli, oyunu, futbolcuların performansını değerlendirmelidir. Saha zeminin kötülüğünü tartışmanın dışında tutmuyorum, ancak asıl gerekçe değil.

Kaybedilen çok şey yok, ancak, gerekçeler üretmek Amedspor’a ve Ersun Yanal’a yakışmıyor. Kötü geçirilen bir hazırlık döneminin ardından toparlanma süreci tamamlanamadı. Bunun farkındayız. Diyarbakır’ın spor kamuoyu, Amedspor ’un taraftarı bunun bilincinde.

Elbette ki saha zemininin kötü olması oyunu etkiliyor, ancak 90 artı 4’e kadar getirilmiş bir maçın kaybına gerekçe gösterilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Rakip takımlar içinde geçerli olan bu gerekçeden hareket edersek, rakibin son dakikaya kadar diri kalmasını, gol aramasını hangi gerekçeye oturtacağız.

Taraftar avantajı hariç, eşit koşullarda oynanan bir maçta gol avantajı yakalanmış ise, rakibin 90 artı 4’te gol atmasının önüne set çekilmeliydi. Gençlik spor il müdürlüğünün suçlanması, saha zeminin kötülüğünün gündemleştirilmesi doğru değil. Aşırı bir yağış söz konusu olmasa saha zemini bu kadar kötü olmayacaktı. Koşullara göre tedbir almak Ersun Yanal gibi tecrübeli teknik adamların işidir. Taraftarların ve bizim eleştirilerimizin asıl nedeni de budur. Saha zemininin kötülüğü, şu an için futbol oynamaya uygun olmaması sürpriz değil, biliyorduk, biliyoruz. Bu gerekçeler bizi oyunun bütününü değerlendirmekten geri bırakmaz.

6 hafta üst üste gerekçeler üretilince taraftarda sıkıldı.

Bu taraftarın varlığı zaten 1 puandır.

Gerisi, teknik heyetin ve futbolcuların üstünü tamamlamasıdır.

Yönetim içinde aynı eleştiriler geçerlidir.

Sıkıntıların gerekçelerini içeriden çok dışarıya yöneltmek doğru değil.

Süper bir teknik direktör, iyi futbolcular var.

Maddi anlamda büyük bir sıkıntı söz konusu değil.

Gerekçeleri dışarıdan çok içeriye dönük eksiklere dayandırmak daha gerçekçi olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.