Amedspor, beklentileri cevaplamalı

NACİ SAPAN

Amedspor, sezona çok iddialı başlayınca taraftarın beklentisi de çok yüksek oldu. Altı hafta geride kaldı, beklentilere cevap çok net değil, ayrıca güven sorunu başladı. O nedenle bir an önce istikrarlı takım atmosferi yaratmak gerekiyor.

Ersun Yanal, istikrarlı, maç kazanma arzusu olan bir takım yaratacak kapasitede bir hoca. Buna rağmen, her nedense taraftarın arzuladığı organizeli bir takım görüntüsü çıkmadı ortaya. Yanal’ın da dediği gibi ligin bitimine çok haftalar var, şimdiden umutsuzluğa düşmemek gerekir. Ancak, puansız yâda tek puanla geçiştirilen haftalar da ciddi kayıplar verdiriyor. Aynı zamanda taraftarla takım arasındaki bağların gevşemesine neden oluyor.

Taraftar kitlesinin sürekli gösterilen gerekçelerden sıkıldığını, homurdanmaya başladığını Teknik heyete ve Sayın Yanal’a ve yönetime hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin en iyi Teknik Direktörlerinden Ersun Yanal’ı benimseyen taraftar, onun verdiği Süper lig vaadi karşısında gösterdiği tepki erken olmasına rağmen, haklı bir tepki. Aynı zamanda kaygı içeriyor.

Saha zeminin kötülüğü, geç yapılan transferlerden dolayı uyumun henüz tam anlamıyla sağlanamamış olmasının da etkilerini hesaba katmadan eleştirmek doğru değil. Rakiplerle aradaki puan farkı da kapanmayacak gibi değil. Üst üste bir seri yakalandığında bu fark elbette ki kapanır. Bunu yapabilmek için de ‘Silkinmek’, beraberliğe oynayan takım görüntüsünden kurtulmak lazım.

Ligin başlarında toplanmış puanlar her zaman kıymetlidir, sonraki haftalarda kaybedilmesi muhtemel puanların garantisidir. Futbol oyunu bu, çok garanti görülen maçtan mağlup, beklenmedik maçtan da galip ayrılmak mümkün.

O nedenle; hafta sonu oynanacak Yeni Malatya maçını ciddiye almak gerekiyor. Normal koşullarda 3 puan alınması gereken bir maç olmasına rağmen, ortaya farklı bir sonuç çıkarsa, Amedspor için büyük yıkım olur. Taraftarın güven sıfırlanır. Sonraki haftaları telafi etmek, toparlamak zorlayabilir.

Yeni Malatyaspor maçı serinin başlangıcı olarak devreye sokulduğunda, diğer haftaları toparlamanın zemini yaratılabilir.

Dediğim gibi, beklenti çok büyük.

Çok zaman var, ancak, şimdiden toparlanma sinyali verilmeli ki, taraftarın şevki de toparlansın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.