Aile Sosyal Hizmet Merkezi’nde neler oluyor?

Diyarbakır’da Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi bugünlerde önemli iddialarla gündemde.

2013 Ocak ayından 2018 Şubat ayına kadar vatandaşların rahatlıkla ulaşabildiği Diclekent Bulvarı’nda hizmet vermekte iken ani bir kararla kurumu Çölgüzeli TOKİ'lere taşıyan kurum idarecileri, hem çalışanları hem de vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Bu mağduriyete şimdi de kurum tarafından çıkarılan Aile Dergisi’nde yasak olmasına rağmen çocukların resimlerinin kullanılması eklendi. Aradan 6 ay geçmesine rağmen madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında kurulması öngörülen Sosyal Uyum Birimi’nin faaliyet göstermediği ifade ediliyor.

Şehir dışına taşınmadan sonra başka iddialar

Şehir merkezinden şehir dışına taşınarak vatandaşları mağdur etmesiyle gündeme gelen ve tepki toplayan Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi bugünlerde başka iddialarla gündemde.

Bu mağduriyeti ört bas etmeye çalışan kurum idarecilerinin, vatandaşa kaliteli ve erişilebilir hizmet vermek yerine daha çok reklam peşinde olduğu iddia ediliyor.

6 ay geçmesine rağmen faaliyet yok

Daha önce Valilik tarafından şu anda Kayapınar Sosyal Hizmet Merkezi olarak kullanılan binada, Madde Bağımlılığı ile mücadele kapsamında rehabilitasyon çalışmaları yapılması amacıyla Sosyal Uyum Birimi kurulmak istenmişti. Ancak valiliğe, İl müdürü tarafından bu binanın hem sosyal hizmet merkezi hem de söz konusu birimin birlikte hizmet vereceği sözü verilmiş ve sosyal hizmet merkezi taşınmıştı. Taşınma işlemi üzerinden 6 ay geçmesine rağmen binada bu konuda her hangi bir faaliyet olmadığı ifade ediliyor. Ağustos ayı başında   açılışı yapılan boş oda ve tabeladan başka bir şey olmaması dikkat çekiyor. Bu birimin şu anda il müdürlüğüne bağlı Şehitlik semtindeki başka bir kuruluşta çalışma yürüttüğü ifade ediliyor. 

Sosyal uyum birimi ile ilgili iddialar

 Sosyal Uyum Birimi’nin bağımsız bir binada bir merkez olarak hizmet vermesi gerekiyor. Bakanlık tarafından bir projeyle İstanbul, Ankara ve Antalya’da pilot uygulama olarak başlatılmıştı. Bu merkezlerde, madde bağımlısı olan gençlere yönelik psikososyal destek, rehabilitasyon, tedavi sonrası sosyal yaşama adaptasyon çalışmaları yürütülüyor. Diyarbakır İl Müdürü tarafından en başından beri bu projenin Sosyal Hizmet Merkezinin içindeki bir odaya sığdırılmasının reklam amaçlı olduğu ileri sürülüyor.

Rakamlar abartıldı mı?

Bir başka iddia ise geçen günlerde basında Asdep kapsamında 40 bin hane ve 700 bin vatandaş ziyareti yapıldığı ifade edilmişti. Ancak bu rakamların tamamen çarpıtma olduğu iddia ediliyor.  Asdep personelinden oluşan ikişer kişilik ekiplerde veri girişleri için kullanılan tabletlerdeki rakamların, basına söylenenin neredeyse yarısı kadar olduğu öne sürülüyor.

“Resimler izinsiz olarak kullanıldı “ iddiası

Müdürlüğü tarafından çıkarılan Diyarbakır Aile dergisinin çeşitli sayılarında, yasak olmasına rağmen ve izin alınmadan birçok çocuğun resimleri paylaşıldığı, burada açık bir şekilde yasa ihlali yapıldığı belirtiliyor. Kurum yöneticilerinin kendi reklamları için sosyal hizmetin etik ilkelerine uymayacak şekilde, kurumdan yardım alan vatandaşların mağdur hallerini paylaşması tepkilere neden oluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Toplum-yaşam Haberleri