2 gün sonra kendi köyüne gidebildi

2 gün sonra kendi köyüne gidebildi

Roboski'de 29 Mayıs akşamı gerçekleştirilen bombalamada yaşamını yitiren Vedat ve Yılmaz Encü'nün taziyesine katılması engellenen HDP'li vekil Ferhat Encü, 2 gün sonra da olsa köye ulaşarak ailelere baş sağlığı dileğinde bulundu.

 Taziye evinde konuşan Encü,  “Her insan gibi biz de kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz. Bin yıldır bu topraklardayız. Dedelerimiz bu topraklarda yaşamışlar. Bizi öldürmekle, dokunulmazlıklarımızı kaldırarak susturacağını zannedenler yanılıyorlar” dedi.

Şırnak’ın  Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde sınır ticareti yapan gençlere yönelik top saldırısında yaşamını yitiren Vedat (16) ve Yılmaz Encü’nin(20) taziyesi, ziyaretlerle devam ediyor. Yaşanan olayın ardından köye gelmek isteyen HDP Şırnak Milletvekilli Ferhat Encü’nün , 2 gün boyunca Şırnak Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda köye girişi engellenmişti. 2 gün sonra Van üzerinden  köye ulaşan Encü, yaşamını yitiren gençlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

“Yaralılarımızı bile hastaneye kaldıramıyoruz”

Taziyede konuşan Encü,  “Her gün bir yerde en az bir Kürt katlediliyor. Kürt halkına karşı öyle bir düşmanlık var ki yani düşünün 70 yaşında ki anneyi katlediyorlar cenazesi haftalarca sokakta kalıyor. Yaralılarımızı bile hastaneye kaldıramıyoruz. Yarıları bile önce soruşturmaya alıp GBT'sini sorguluyorlar, sonra tedaviye alıyorlar. Ambulansın yaralılarımızı almasına izin vermiyorlar. Yüreği yanan acısı olan yaralıların annesinin çocuğunu görmesine izin verilmiyor” dedi.

“Her insan gibi topraklarımızda yaşamak istiyoruz”

Tüm baskılara rağmen Kürt halkının davasından vazgeçmediğini dile getiren Encü, “Her insan gibi biz de kendi topraklarımızda yaşamak istiyoruz. Bin yıldır bu topraklardayız. Dedelerimiz bu topraklarda yaşamışlar. Bizi öldürmekle, dokunulmazlıklarımızı kaldırarak susturacağını zannedenler yanılıyorlar. 1994'te de kaldırdılar. Ama ne oldu bu mücadele daha da güçlendi ve devam etti. Bugün de devam edecektir” şeklinde konuştu. (DİHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri