Betül Nergiz SUNAR
TİGRİS HABER - Aldatma, bir ilişkide en yıkıcı deneyimlerden biridir. Partnerinin seni aldattığını düşünmek, şüphe, öfke, üzüntü gibi birçok duyguyu beraberinde getirebilir. Bu duygularla başa çıkmak zor olsa da, öncelikle aldatılma şüphelerinin gerçek olup olmadığını anlamak önemlidir.
İşte bir kadının aldatıldığını anlayabileceği 10 madde:
1. Değişen alışkanlıklar
Partnerinin alışkanlıklarında ani ve açıklanamayan değişiklikler varsa, bu aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, daha önce eve geç gelmezken şimdi geç kalıyorsa, iş seyahatlerine daha sık çıkıyorsa, telefonunda veya bilgisayarında daha çok zaman harcıyorsa dikkatli olun.
2. Gizlilik
Partnerin sana karşı daha gizli davranmaya başladıysa, bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, telefonunda veya bilgisayarında sana karşı daha korumacı davranıyorsa, mesajlarını veya aramalarını gizliyorsa, sosyal medya hesaplarını sana kapatıyorsa dikkatli olun.
3. Fiziksel değişiklikler
Partnerin fiziksel görünümünde ani ve açıklanamayan değişiklikler varsa, bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, daha önce bakımlı giyinmezken şimdi daha bakımlı giyiniyorsa, saçını veya sakalını kestiriyorsa, parfümünü değiştirdiyse dikkatli olun.
4. Duygusal değişiklikler
Partnerin duygularında ani ve açıklanamayan değişiklikler varsa bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, daha önce sana karşı sevgi dolu ve ilgili davranırken şimdi daha mesafeli ve soğuk davranıyorsa, öfke nöbetleri geçiriyorsa, anksiyete veya depresyon belirtileri gösteriyorsa dikkatli olun.
5. Cinsel ilişkide değişiklikler
Partnerin cinsel ilişkide isteksizliği veya ilgisizliği varsa, bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, daha önce seninle sık sık ve istekli olarak cinsel ilişkiye girerken şimdi daha az istekli davranıyorsa, cinsel ilişki sırasında daha az ilgi gösteriyorsa dikkatli olun.
6. Yalan söyleme
Partnerin sana karşı yalan söylemeye başladıysa, bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, nerede olduğunu, ne yaptığını, kiminle olduğunu açıklamak konusunda zorlanıyorsa yalan söylediğini yakaladıysan dikkatli olun.
7. Suçluluk duygusu
Partnerin suçluluk duygusu yaşıyor gibi görünüyorsa, bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, sürekli huzursuz ve gerginse, ani öfke nöbetleri geçiriyorsa, sana karşı daha fazla ilgi göstermeye çalışıyorsa dikkatli olun.
8. Arkadaş ve aileyle uzaklaşma
Partnerin arkadaş ve aileden uzaklaşmaya başladıysa bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, arkadaş ve aileyle buluşmak yerine seninle vakit geçirmek istiyorsa, arkadaş ve aileyle olan ilişkilerini konuşmak konusunda isteksizse dikkatli olun.
9. Finansal değişiklikler
Partnerin finansal durumunuzda ani ve açıklanamayan değişiklikler varsa, bu da aldatmanın bir işareti olabilir. Örneğin, daha önce bütçenize dikkat ederken şimdi daha fazla para harcıyorsa, kredi kartlarında veya banka hesaplarında açıklanamayan harcamalar varsa dikkatli olun.
10. İtiraf
En net işaret, partnerinin sana itiraf etmesidir. Eğer partnerin sana aldattığını itiraf ediyorsa, bu aldatmanın kesin bir işaretidir.
Bu belirtilerin hepsinin aynı anda görülmesi aldatmanın kesin bir işareti değildir. Ancak, bu belirtilerden birkaçını görüyorsan, aldatılma şüpheni doğrulamak için partnerinle konuşman veya profesyonel bir yardım alman önemlidir.
Aldatıldığını öğrendiğinde yapman gerekenler
Aldatıldığını öğrendiğinde yaşadığın duyguları bastırmak yerine kabul etmek önemlidir. Bu, zor bir süreç olsa da duygularını ifade etmek sana yardımcı olacaktır.
Partnerinle konuşmadan önce, kendini sakinleştirmek ve duygularını kontrol altına almak için zaman ayırman önemlidir. Partnerinle konuşmak için uygun bir zaman ve yer seç. Partnerinle konuşmaya başlamadan önce, ne söylemek istediğini ve ne tür bir tepki beklediğini düşünmen önemlidir.
Partnerinle konuştuğunda, sakin ve dürüst olmaya çalış. Aldatmanın sana nasıl hissettirdiğini ona anlat. Partnerinin neden aldattığını anlamaya çalış.
Partnerinle konuşmadan sonra, ilişkiyi devam ettirip ettirmeyeceğine karar vermen gerekir. Bu zor bir karar olabilir, ancak kendini ve ihtiyaçlarını düşünme