Şarj Bittiğinde Bile Saat Görünecek!

Şarj Bittiğinde Bile Saat Görünecek!
iOS 18, iPhone'lara küçük ama çok yararlı olabilecek bir özellik getiriyor. Artık telefonunuzun şarjı bitse bile saatin kaç olduğunu görebileceksiniz.

TİGRİS HABER - Apple, bu hafta başında iPhone'ların işletim sisteminin yeni sürümü iOS 18'i resmen tanıttı. Bu sürüm, ana ekranı özelleştirme ve yenilenmiş Fotoğraflar uygulaması gibi birçok büyük değişiklikle geliyor. Şimdi ise kullanıcıların çok işine yarayacak bir özellik ortaya çıktı.

Bilindiği üzere, telefonunuzun şarjı bittiğinde cihazınız kapanır. Bu durum, özellikle dışarıdaysanız ve şarj edecek yer bulamıyorsanız oldukça can sıkıcı olabilir. Yeni özellik tam da bu noktada devreye giriyor.

iPhone'unuz iOS 18 ile birlikte pili bittiğinde bile zamanı gösterecek

Yeni özellik, ilk olarak geliştirici betasını yükleyen bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edildi. Buna göre, telefonunuzun şarjı bitip kapansa bile ekran üzerinden saati görebileceksiniz. Bu değişiklik, kulağa küçük bir yenilik gibi gelse de birçok kullanıcının işine yarayabilir.

Zamanı, iPhone'ların üst kısmında bulunan durum çubuğundan görebileceksiniz. Reddit kullanıcısının paylaştığı ekran görüntüsünde sol üstte hâlâ saatin yazdığını görmek mümkün. Daha önce benzer bir özellik Apple Watch cihazlarda da mevcuttu.

Apple, iPhone'larda şarj bittikten sonra belli özelliklerin çalışmaya devam etmesini ilk kez uygulamıyor. 2021 yılında piyasaya sürülen iOS 15 ile "Bul" uygulamasının şarj bittikten sonra çalışması sağlanmıştı. Bu sayede cihaz kapansa bile konumunu görebilmeniz mümkün oluyordu.

Kaynak:WebTekno

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.