Sarıyıldız: Ulusal Yardım Gücü kurmalıyız

Sarıyıldız: Ulusal Yardım Gücü kurmalıyız
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Rojava'ya göç eden Êzidîlere insani yardım gönderilmesi için Nusaybin ile Kamışlo arasındaki sınır kapısının yapılan görüşmelerden sonra açıldığını belirterek, "Kürtler başta olmak üzere Türkiye'deki bütün demokr

ŞIRNAK (DİHA) - HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Rojava'ya göç eden Êzidîlere insani yardım gönderilmesi için Nusaybin ile Kamışlo arasındaki sınır kapısının yapılan görüşmelerden sonra açıldığını belirterek, "Kürtler başta olmak üzere Türkiye'deki bütün demokratik kamuoyu tarihi bir sınav ile karşı karşıyadır. 21.yüzyılda soykırıma uğrayan bir halk 'Katliamı durdurun ve bizleri görün' diye feryat ediyor. Acilen Ulusal Yardım Gücü kurmalıyız" dedi. 


HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, IŞİD çete örgütünün vahşetinden kaçan Êzidîlerin bulunduğu Cizre'deki kampta yardım kampanyalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Şengal katliamının 21.yüzyılın Halepçesi olduğuna dikkat çeken Sarıyıldız, "Kürt çocuklarına, semalardan zehirli gaz atan cellatların ardılları Şengal'de daha büyük bir mezalimlik yaptı. Duvar diplerinde, kuytuluklarda ve mağara kovuklarında binlerce Êzidî katledildi. Dağlara doğru uzanan göç yollarında ve çöllerde açlıktan ve susuzluktan ölen çocukların suretleri çağımızın utanç vesikası olarak kayıtlara geçti. Şengal katliamı Kürtlerin kuşaktan kuşağa aktaracağı yürek yakan bir ağıt olacaktır. Katliamı gerçekleştirenler asla bitmeyecek bir yargılamanın suçluları olarak tarih boyunca lanet ile anılacaktır" şeklinde konuştu.

'Rojava üzerinden Şengale yardımlar yapılmaya başlandı'

HDP olarak devlet yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Nusaybin ile Kamışlo arasındaki sınır kapısının insani yardımlar için açıldığı bilgisini verdi. Toplanan yardımların büyük çoğunluğunun Cizîr Kantonu'na göç eden Êzidîlere gönderileceğini açıklayan Sarıyıldız, şunları söyledi: Kürt halkı olarak tarihi ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Kürt halkına yüzlerce yıl esareti ve köleliği dayatan uluslar arası ve bölgesel gerici güçler, IŞİD çetelerinin eli ile Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyor. Ulusal haklarımızı gasp eden, bizlere fiziki ve beyaz soykırımı reva görenlere karşı "Ulusal Barış Gücü"müzü güçlendirmeliyiz. Cephede savaşan "Ulusal Barış Güçleri"nin kararlılığı ve inancı ile katliamdan kaçan Êzidî yurttaşlarımız için acilen Ulusal Yardım Gücü kurmalıyız. Başta insani olmak üzere siyasi, ahlaki ve tarihsel misyonumuzun gereklerini yerine getirmeliyiz. Kürt düşmanları ve işgalci devletler İŞİD çetelerinin eli ile binlerce Êzidîyi katletti. Yüz binlerce insan yerini yurdunu terk etti. Göç yollarında büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Var olma ya da yok olma günlerini yaşıyoruz. Kürt halkına karşı yapılan küresel ölçekteki bu saldırılara karşı Ulusal birliğimizi güçlendirmeliyiz. Ateşi insanlara ulaştıran Prometius misali Kürt Özgürlük Hareketi artık bütün Ortadoğu'ya özgürlük meşalesini taşıyor. IŞİD çetelerini piyasaya süren egemen güçlerin temel korkusu inşa edilen demokratik ulus ve özgürlük bilincidir. Bunun için en barbarca yöntemlere başvuruyorlar. Bir gökkuşağı renginde olan Ortadoğu'yu bir seraba çevirmek isteyenlere geçit vermemeliyiz. Kürt halkının direniş ateşini harmanlaması ve yardım kampanyasına güçlü bir şekilde sarılması düşmanlarına verilecek en iyi mesaj olacaktır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.