Sarıyıldız: Halkların barış umuduna da darbe yapılmaktadır

Sarıyıldız: Halkların barış umuduna da darbe yapılmaktadır
Sarıyıldız: Halkların barış umuduna da darbe yapılmaktadır

 

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve çatışmalı süreçte bölgede yaşananları değerlendiren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bugün, bir kez daha sadece Meclis'te halkın iradesine ve temsilcilerine değil, aynı zamanda halkların demokratik siyaset ve barış umuduna da darbe yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, dokunulmazlıların kaldırılmasını ve bölgede yaşananları değerlendirdi. 

“Halkların demokratik siyaset ve barış umuduna da darbe yapılmaktadır”

Rejimdeki totaliterleşmenin tescili olduğunu belirten Faysal Sarıyıldız, "Her geçen gün tabiri caizse psikopat-paranoyak bir otoriterleşmeye dönüşen Erdoğan rejimi, kendisine tehdit olarak gördüğü her türlü muhalefeti ortadan kaldırmak ve yönetimi tek adamda merkezileştirmek istemektedir" dedi. Temmuz 2015'ten beri artarak şiddetlenen çatışma ve toplumsal baskı ortamının HDP'nin Meclis'ten tasfiyesi ile beraber yeni bir boyuta taşınmak istendiğine dikkat çeken Sarıyıldız, yaşanan sürecin, dönemin DEP milletvekilleri olan Leyla Zana, Ahmet Türk ve Orhan Doğan gibi Kürt siyasetçilerin yaka paça Meclis'ten sürüklenerek çıkarılmalarının devamı olduğunu ifade etti. 90'lı yıllarda şiddetlenen savaş ortamında yaşanan faili meçhuller, boşaltılan köyler, katliam ve çatışma izlerinin hafızalarda hala silinmediğine dile getiren Sarıyıldız, "Bugün, bir kez daha sadece Meclis'te halkın iradesine ve temsilcilerine değil, aynı zamanda halkların demokratik siyaset ve barış umuduna da darbe yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

“Kürtlerin demokrasi ve barış talebini kanla bastırmayı hedefleyen bir adım”

"Türkiye'de yaşayan farklı halkları ve inançları, kadın, genç, çocuk, engelli, emek ve çevre örgütlerinin Meclis'te en geniş ve çoğulcu temsiliyetini sağlayan HDP'dir" hatırlatmasında bulunan Sarıyıldız, partisinin Meclis'ten tasfiyesi ile bütün toplumsal tabakaların ve milyonlarca seçmenin de tasfiyesi anlamına geleceğini dile getirdi. Söz konusu siyasi darbeyle birlikte, Erdoğan'ın, "Türk tipi başkanlık sistemi", "tek adam" yönetim şeklini alacağının uyarısını da yineleyen Sarıyıldız, "Yasama-yargı-yürütme güçler ayrılığını ortadan kaldıran ve otoriterleşen rejim değişikliğini ve Kürtlerin demokrasi ve barış talebini kanla bastırmayı hedefleyen savaş konseptini tamamlayan bir adım, bir siyasi tercih olduğu aşikardır" dedi.

“Muhalefet olan herkes, hedef”

"Çözümün adresi Meclis'tir, herkes düz ovada siyaset yapmalı" diyenlerin bugün Kürt çocuklarına, tarihin en acımasız katliamlarını uygulayarak onları siyaset sahnesinden tasfiye etmeye çalıştıklarını belirten Sarıyıldız, Türkiye'nin Erdoğan ve AKP hükümetinin eliyle hızla büyük bir belirsizlik, kaos ve çatışma ortamına sürüklendiğini vurguladı. Sarıyıldız, insan hakları savunucularından akademisyenlere, gazetecilerden öğrencilere kadar Erdoğan rejimine en ufak muhalefet gösteren herkesin hedef haline geldiğini ve artan toplumsal baskıdan payına düşeni aldığını anımsattı.

'Erdoğan rejiminin sonunu getirecektir'

Bölgede yaşananları değerlendiren Sarıyıldız, "On binlerce asker ve polis, binlerce tank-top ve her türlü ölüm ve yıkım aracıyla Kürt kentlerine giren Erdoğan rejimi, yıkabilmekte, öldürebilmekte ancak düzen sağlayamamakta, inşa edememektedir. Bu da birçok despotun akıbetinde görüldüğü gibi Erdoğan rejiminin sonunu getirecektir" diye konuştu. (DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.