Sanatçılar: AKP savaşın bedelini asker ve gerillalara ödetiyor

Sanatçılar: AKP savaşın bedelini asker ve gerillalara ödetiyor
AKP'nin tek başına iktidarını tekrar sağlamak için devreye soktuğu savaş politikalarına karşı barışın sesini yükseltmenin gerektiğini belirten sanatçılar,

İSTANBUL -  toplumun barıştan yana tavrının net olduğunu ve bunun mücadelesini yürüteceğini söyledi. Hale Soygazi, acil bir şekilde çatışmasızlık ortamına dönülmesi gerektiğini belirtirken, Julide Kural, "Hem askerlerden, hem gerillalardan genç insanlarımız bu ağır bedeli ödemek zorunda kalıyorlar" dedi. Feryal Öney, siyasetten medyaya kadar her yerde sürekli savaş dilinin kullanıldığını bir an önce HDP'nin yaptığı gibi barış diline dönülmesi gerektiğinin altını çizdi. Deniz Türkali ise AKP'nin bir sona doğru süratle koştuğunu, ancak bedelini en ağır şekilde halka ödetmeye çalıştığını söyledi. 


Tek başına iktidar olamayan AKP ve seçim sonuçları nedeniyle Başkanlık planları boşa düşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından seçim sonrası devreye sokulan savaş konsepti, en son Şırnak Silopi'de polisin halkı taraması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği 15 kişinin de yaralandığı saldırılarla devam etti. Toplumun barış ve demokratik çözümü beklediği seçimin ardından devreye sokulan savaş politikaları nedeniyle her gün Türkiye'nin birçok iline giden cenazelerde çocuklarını kaybeden ailelerin hükümete dönük tepkileri yükselirken, farklı toplumsal kesimlerin yaşanan can kayıplarına dönük tepkileri günden güne büyüyor. Bu kesimlerden biri de sanatçılar. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.