Rusya, Çocuk hastanesi vurdu; ölü ve yararlılar var

Rusya, Çocuk hastanesi vurdu; ölü ve yararlılar var
Rusya'nın Kiev'e düzenlediği yoğun füze saldırısında çocuk hastanesi zarar gördü.

TİGRİS HABER - Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın bugün başkent Kiev'e ve diğer kentlere düzenlediği füze saldırılarında en az 20 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bir çocuk hastanesinin vurulduğunu duyurdular.

Ukrayna Cumhurbaşkanı VolodimirZelenskiy, Rus güçlerinin farklı kentlere 40'tan fazla füze attığını ve Ukrayna'daki altyapıya, ticari binalara ve konutlara zarar verdiğini açıkladı. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın Ukrayna'ya yoğun füze saldırısı düzenlediğini belirterek, Kiev'in yanı sıra Dnipro, KrıvıyRih, Slovyansk ve Kramatorsk kentlerinin hedef alındığını aktardı.

rusyadan-yogun-fuze-saldirisi-cocuk-hastanesi-vuruldu-olu-ve-yararlilar-var-2.jpg

Saldırılarda evlerin, altyapının ve başkentteki çocuk hastanesinin zarar gördüğü bilgisini paylaşan Zelenskiy, saldırılara maruz kalan yerlerde tüm acil servislerin görev yaptığını ifade etti.

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı SergeyPopko da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kiev'de hava savunma sisteminin çalıştığına dikkati çekerek, Rus saldırıları sonucunda başkentin çeşitli ilçelerine füze parçalarının düştüğünü belirtti.

rusyadan-yogun-fuze-saldirisi-cocuk-hastanesi-vuruldu-olu-ve-yararlilar-var-3.jpg

Füze parçalarının düştüğü Solomen, Golosiyiv, Darnitsa ve Svyatoşin ilçelerinde bazı binaların ve araçların hasara uğradığını aktaran Popko, Şevçenko ilçesinde ise çocuk hastanesinin hasar gördüğünü kaydetti.

Kiev'deki yetkililer, başkente yönelik saldırıda yedi kişinin öldüğünü ve en az 25 kişinin yaralandığını açıklarken, KrıvıyRih Belediye Başkanı OleksandrVilkul, Zelenskiy'nin de memleketi olan KrıvıyRih'te 10 kişinin öldüğünü ve 31 kişinin yaralandığını söyledi. Öte yandan Donestk valisi de Ukrayna'nın doğusundaki Pokrovsk'ta füzelerin bir sanayi tesisine isabet etmesi sonucu üç kişinin öldüğünü açıkladı.

rusyadan-yogun-fuze-saldirisi-cocuk-hastanesi-vuruldu-olu-ve-yararlilar-var.jpg

Zelenskiy, haberleşme uygulaması Telegram üzerinden yaptığı açıklamada "Mümkün olduğunca çok insanı kurtarmak için tüm birimler devrede ve tüm dünya Rus saldırılarına son vermek için tüm kararlılığını göstermeli" dedi.

Kiev Belediye Başkanı eski boksör Vitali Klitschko, başkente yönelik son saldırının Rus işgalinin başından bu yana olan en ağır saldırılardan biri olduğunu söyledi. Saldırıda kentin ana çocuk hastanesi hasar görürken, hasta yakınları kucaklarında bebeklerle apar topar hastaneyi tahliye ettiler. Rusya ise sivilleri hedef aldığını reddediyor. (SÖZCÜ)

Kaynak:Sözcü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.