PKK’den Silopi soruşturması

PKK’den Silopi soruşturması
PKK’den Silopi soruşturması

 

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde 4 sivilin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırı olayına ilişkin açıklama yaptı. Karayılan, "Bu olayın aslını şu an bilmiyoruz ama şimdiden olayda yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum ve üzüntümü dile getiriyorum. Herkes bilmeli ki, bu olayı araştıracağız; gerçekten kim yapmış, nasıl yapmış ve neden böyle bir sonuca yol açmış; bunu ortaya çıkaracağız" dedi.

Karayılan, Silopi'deki saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Silopi'de yaşanan olayla ilgili ise, şu ana kadar örgütsel kanallardan bize ulaşan herhangi bir bilgi yok. Yalnızca basından, Silopi'de Türk güçlerine karşı bir eylem yapılmak istendiğini, bu esnada 4 sivil insanımızın yaşamını yitirdiğini öğrendik. Eğer bu haberlerde söylenenler doğruysa, bu bir suç durumudur. Çünkü bizim perspektifimize göre eylemlerin uygulanmasında katiyen sivillere zarar verilmemesi gerekir. Bu konudaki risk ihtimali sıfır olmalı. Eylem yerini ve zamanını buna göre belirlemek gereklidir. Bu olayın aslını şu an bilmiyoruz ama şimdiden olayda yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum ve üzüntümü dile getiriyorum.

"ÖRGÜTSEL YOLLARDAN HENÜZ BİR BİLGİ ALMIŞ DEĞİLİZ"

Herkes bilmeli ki, bu olayı araştıracağız; gerçekten kim yapmış, nasıl yapmış ve neden böyle bir sonuca yol açmış; bunu ortaya çıkaracağız. Silopi halkı, yurtsever, çoğunlukla bu hareketle yürüyen bir halktır. Kaldı ki bu hareketle yürümese bile bizim tarzımızda sivil insanlarımızın yaşamını yitirmesine yer yoktur. İrade dışı yaşanan bazı olaylar bu gerçekliği değiştirmez. Dolayısıyla bu olayın soruşturması yapılacak ve üzerinde durulacaktır. Ama başta da belirttiğim gibi, örgütsel yollardan oradan henüz bir bilgi almış değiliz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.