Özgür Özel 'İfşa ederim' demişti: Kapalı oturumu anlattı

Özgür Özel 'İfşa ederim' demişti: Kapalı oturumu anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye'nin İsrail tehdidinde olduğunu ifade etmesinin ardından Meclis'te CHP'nin talebiyle bugün gerçekleştirilen kapalı oturumun ardından CHP Lideri Özgür Özel açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gizli oturumun ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden endişe edilmemesi gerektiğini vurgulayarak "Akşam haber kanallarında, dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi. Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler. Türkiye Erdoğan’ın söylediği sözden endişe etmesin. Altını dolduracak bir kelime yok. Bilmediğiniz bir şey yok. Bugünden yarına Türkiye’ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Meclis'te gerçekleştirilen İsrail gündemli gizli oturumun ardından Özgür Özel şöyle konuştu:

"Kapalı oturumda söylenecek sözler 10 yıl boyunca gizli tutanakta kalır. Biz söylenen sözleri anlatmayız. Ama söylenmeyen sözler olursa ifşa ederiz.' Şimdi buradan açıkça söylüyorum; bütün Grup pür dikkat, bütün Meclis pür dikkat dinledik. Ne söylendi ne söylenmedi. Akşam haber kanallarında, dış politika konuşanların, askeri strateji konuşanların verdiği bilgilerden bir fazlası söylenmedi.

Yani bugüne kadar hep gelip de bilgilendirme yaparken söylemeyip, 'Efendim oturum açık, gizli bilgiyi nasıl verelim? Bu konular açık açık konuşulamaz' dediler. '10 yıl gizli kalacak, tutanak altında konuşun' dedik. Bilmediğimiz hiçbir şeyi söylemediler. Sorun tam olarak buradadır ve şu anda milletimiz emin olsun ki, Türkiye’nin yani aslında açık açık da söylediler bunları, yani ne anlattıklarını söylemeyim ama anlattıklarının bütünü şu, 'Türkiye Erdoğan’ın söylediği sözden endişe etmesin. Altını dolduracak bir kelime yok. Bilmediğiniz bir şey yok. Bugünden yarına Türkiye’ye saldıracaklarına dair hiçbir şey yok.' Söylenmeyeni söylüyorum, söylenenleri zaten bilmediğimiz bir şey de söylemediler.

"Erdoğan partisini toplayamadığı için İsrail lafını attı ortaya"

CHP 47 yıl sonra birinci parti olduğu için, bunu hazmedemediği için ve CHP o günden bugüne gücünü koruduğu, Erdoğan’ın da bir türlü partisini toparlayamadığı için Türkiye yoksulluğu, işsizliği, enflasyonu, hayat pahalılığını konuşmasın diye ortaya 'İsrail Türkiye’ye saldıracak' lafını attı. Ve televizyonlara bunu konuşturuyor, gazetelere bunu konuşturuyor. Türkiye’de gündem değiştiriyor ama bunu milli güvenliği ve hepimizin yüreğinin birlikte attığı konuları istismar ederek yapıyor. Milletimize şikayet ediyorum, net olarak, aksini düşünen varsa çıksın, anlatsın. Çıksın desin ki; AKP’nin Grup başkanvekilleri, Grup Başkanı, 'Biz bakanlarımızı dinledik ve Erdoğan’ın söylediği yakın tehdide ikna olduk' desinler. Yok öyle bir şey. Türkiye gerçek gündemine dönmelidir. Türkiye’deki bütün gerçek gazetecileri, televizyoncuları Cumhurbaşkanın yaptığı gündem manipülasyonundan arınmaya, yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği, hayat pahalılığını, çiftçinin, işçinin, emeklinin, memurun çektiği sıkıntıları konuşmaya, gençlerin umutsuzluğunu konuşmaya davet ediyorum."

"Müsavat Bey bir özeleştiri yapar herhalde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail tehdidinden bahsetmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun CHP'nin kapalı oturum talebine yönelik eleştirisinin sorulması üzerine Özel şu yanıtı verdi:

"Aslında biraz önceki açıklamamın içinde vardı. Müsavat Bey'le birlikte grup başkanvekilliği yaptık, birbirimizle deneyimlerimizi paylaştık. Bu geçmiş dönemde olsaydı ve bana deseydi ki 'Başkan niye? Burada muradınız nedir?' Meclis tecrübemle kendisine yapacağım katkı şu olurdu. Sayın Başkanım oturumu açık yaparsan bir şey demeden gidiyorlar, sonra da diyorlar ki; 'Gizli bilgiyi nasıl söyleyelim canlı yayında? O yüzden varsa bir bildikleri söylesinler diye kapalı yaptık. Gör bak, hiçbir şey söylemeyecekler, söylerlerse de öğrenmiş oluruz, katkı veririz. Müsavat Bey'in değerlendirmesi tabii eleştiri olabilir, haklı ama herhalde şimdi bir özeleştiri yapar."

Kaynak:Gazete Duvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.