Özgür Özel: "Bir daha partide görev alamayacaklar"

Özgür Özel: "Bir daha partide görev alamayacaklar"
CHP'nin Ankara'da düzenlenen Tüzük Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, "Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındaki ilk seçiminde kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır" dedi.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Tüzük Kurultayı, bugün resmi olarak ATO Congressium'da toplandı. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Divan Başkanı seçildi. CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kurultaya katılmadı. Kurultayda en önemli tartışmaların ön seçim, genel başkan kontenjanının artırılması ve parti kurullarında görev alanlara dönem sınırlaması getirilen maddelerde yaşanması bekleniyor.

Sadece delegeler ile onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanların davet edildiği kurultayın açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. CHP'nin, Türkiye'nin birinci partisi olduğunu vurgulayan Özel, "CHP değişecek, Türkiye değişecek. Bizim kurultaylarımız liderlerden talimat alan kurultaylar değildir. Bizim kurultaylarımız liderlere ve kadrolara talimat, görev verir" dedi. 31 Mart seçimlerinde CHP'den ayrılarak bağımsız aday olanların artık partiye alınmayacağını belirten Özel, "Partiyi 100. yılında, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındaki ilk seçiminde Türkiye'nin bütün demokratları sahiplenmişken kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar orada kalsınlar, o hatalar bir daha yapılmayacak, bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"CHP değişecek, Türkiye değişecek"

"Bundan tam bir yıl önceydi; 6 siyasi parti ittifak halinde girdiğimiz seçimlerde çok istediğimiz, çok çalıştığımız, çok hak ettiğimiz bir seçimi maalesef kaybettik. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra toplumda siyasetten uzaklaşmaya ve büyük bir umutsuzluk dalgasına dönüşen bir ruh hali vardı. Gençlerin gözündeki fer sönmüştü. Büyüklerimizin omuzları düşmüştü. Yaşlılarımız Türkiye'de iktidar göremeyecek miyiz derken, gençler biz bu ülkede hayal kuramayacak mıyız, artık bu ülkede yaşayamayacak mıyız diye bizden hesap soruyordu. Oturduk, konuştuk, tartıştık. Hep birlikte bir yol açmak, yeni bir yol almak için yola çıktık. Artık hiçbir şey olmamış gibi davranamazdık ve davranmadık. Ve şunu söyledik; CHP değişecek, Türkiye değişecek. Bizim kurultaylarımız liderlerden talimat alan kurultaylar değildir. Bizim kurultaylarımız liderlere ve kadrolara talimat, görev verirler."

"Partinin karşısında adaylaşanlar, bir daha bu partide olmayacaklardır"

"Seçmen, Türkiye'nin geleceğine ve CHP'nin geleceğine yatırım yapmıştır. 412 belediye başkanımızın, başta büyükşehir belediye başkanlarımızın ellerindeki anahtar, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında partimizi iktidar yapacak olan anahtardır.

Bu partiyi bırakıp bağımsız olarak başka bir yere gidip oradan adaylaşıp, bizim partimize seçim kaybettirip, AK Parti’nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları bir kenara not etmedik, artık onlarla işimiz gücümüz yok. Partiyi 100. yılında, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılındaki ilk seçiminde Türkiye'nin bütün demokratları sahiplenmişken kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar orada kalsınlar, o hatalar bir daha yapılmayacak, bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır."

"Yapılan görüşmeler ne AKP ile ittifak görüşmesi değildi"

"Bu süreçte iktidar tarafından ilk başlarda olumlu birtakım adımlar atmaya çalışsa da iktidar tarafında da muhalefet tarafında da normalleşmiş bir Türkiye'de kendisine yer olmayacağını düşünenlerin bazı adımları süreci akamete uğratmıştır. Yapılan görüşmeler ne AKP ile ittifak görüşmesi ne de Cumhur ittifakına iltisak görüşmesidir. Böyle bir tutum içinde ne biz oluruz, ne de siyasi rakiplerimizin böyle bir isteği olduğunu da düşünmüyorum."

"Bu değişimin altını doldurmalıyız"

"Bunun için CHP bugün burada, 2. yüzyıl değişim kurultayımızda tüzüğümüzü değiştirmek, iktidar programımızın yazımını güçlü bir şekilde başlatmak üzere toplanmıştır. 10 ay önceki kurultayımızda bir değişim yaşandı. O kurultayda da açıkça ifade etmiştim; biz değişimi kişilere indirgeyecek olursak, bu hem haksızlıktır, hem vefasızlıktır. O yüzden değişimi kişilerin, kurulların değişiminden ibaret görmedik, görmeyeceğiz. Bu değişimin altını doldurmalıyız. Yerel seçimlerde partide yaptığımız değişiklikler bakidir, mevcuttur, korunacaktır, yazılacaktır."

"Hepimiz ön seçime gireceğiz"

Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar.

Kaynak:T24

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.