Özgür Özel, Erdoğan'dan özür diledi, özür istedi

Özgür Özel, Erdoğan'dan özür diledi, özür istedi
CHP Lideri Özel, 2 Ağustos'ta İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a getirilen erişim yasağına ilişkin eleştirilerinden dolayı gözaltına alınıp tutuklanan ve 7 ay 15 gün hapis cezası alan Dilruba adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi.

Dilruba Kayserilioğlu, 2 Ağustos'ta Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili görüşlerini bildirdiği sokak röportajında, “21. yüzyılın göbeğinde kalkıp da parlamenter sistemden çıkıp koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek o da böyle babasının çiftliği gibi kullanır" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram'a getirilen erişim engeli hakkında verdiği sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Önce özür dilesin" sözlerine yanıt vererek, "Ben ne dedim de özür dileyeyim? Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış, kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da! Ağzıma alamayacağım ifadelerle, Gezi'ye katılanlara 'sürtük' dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; CHP lideri Özel'in, Dilruba Kayserilioğlu'nu 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ağırlamasına tepki göstermişti. Erdoğan, "Değiştik dediler, normalleştik dediler, eski alışkanlıklarımızı terk ettik dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden şahsı 30 Ağustos'ta İzmir'de onu konuğu olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı tutarsızlıktır. Millet ne dediğinize değil ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı da affetmez. Sadece partimize sadece Cumhur İttifakı'na oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf Türk siyasetine yakışmamıştır. CHP lideri sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz" demişti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, Erdoğan'ın bu çıkışına yanıt verdi. Özel, ''Ben ne dedim de özür dileyeyim. Ben Dilruba adına söylediği sözlerden alınmış kötü hissetmiş kim varsa özür dilerim. Şimdi sıra Erdoğan'da ağzıma alamayacağım ifadelerle Gezi'ye katılanlara sürtük dedi. Şimdi Erdoğan da onlardan özür dilesin'' diye konuştu.

Kaynak:T24

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum