Öcalan'ın 65. Yaş günü etkinlikle kutlandı

Öcalan'ın 65. Yaş günü etkinlikle kutlandı
PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın doğum gününde ritüel değişmedi. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne giden yüzlerce kişi, Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret etti. Öcalan’ın 65. Yaş pastasını çocuklar kesti.

PKK’nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan’ın 65’inci doğum günü nedeniyle, çok sayıda kişi, Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret etmek için Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne gitti.

Diyarbakır, Van, Hakkari, Batman, Şırnak başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelenler geceyi Halfeti'de araçlarında ve çadırlarda geçirdi. Halfeti merkezde Öcalan'ın doğum günü için konser düzenlendi. Kürt müzik grupları sahne aldı. Konserler sabah saatlerine kadar sürdü.

Geceyi Halfeti’de geçirenlerden bazıları, günün ilk ışıklarıyla PKK liderinin doğduğu köy olan Ömerli'ye (Amara) doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 5 kilometrelik yolu yürüyenler Öcalan’ın evini ziyaret etti.

Halfeti'de, Öcalan'ın özgürlüğüne vurgu yapmak amacıyla "Özgür Önderlik Özgür Kürdistan" şiarıyla düzenlenen doğum günü etkinlikleri başladı. Etkinliğe BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve İbrahim Ayhan, Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ve binlerce vatandaş katıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ev sahipliği yapan kardeşi Mehmet Öcalan'ın alana gelişinden sonra program başladı. Meydanda "Ey Raqip" marşı eşliğinde "Amara ve devrim şehitleri anısına" saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından kitle "Biji Serok Apo" ve "Roj buna te piroz be ey serok" sloganları attı. TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker açılış konuşmasını Dimilki lehçesinde yaparak, Öcalan'ın doğum gününün tüm insanlığa kutlu olmasını diledi. Teker, "Önderliğimiz özgür olmadan biz özgür olmayız. Bu temelde direnişimizin yükselmesi tarihi önemde" dedi.

Konuşmaların ardından Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi Kadın Müzik Grubu sahne aldı.

Etkinlik esnasında alana girmek isteyen polis ile kitle arasında kısa süren bir gerginlik yaşandı. Gerginlik, tertip komitesinin ve Mehmet Öcalan'ın araya girmesiyle büyümeden önlendi. Türkiye'nin değişik illerinden ve bölgeden katılımlar devam ederken, bugün Öcalan'ın doğduğu eve yürüyüş yapılıncaya kadar eğlencenin sabaha kadar süreceği öğrenildi.

Öcalan’ın doğduğu evde toplanan kitle, burada hazırlanan doğum günü pastasını kesti. BDP Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Öcalan’ın 65. yaş pastasını keserek, Öcalan’a özgürlük istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.