Ocak 2025 Emekli Maaşı Artışı Şimdiden Kesinleşti! İşte Zam Oranı ve Beklentiler

Ocak 2025 Emekli Maaşı Artışı Şimdiden Kesinleşti! İşte Zam Oranı ve Beklentiler
SGK Uzmanı Melis Elmen, yılsonuna yaklaşırken emeklilere Ocak ayında yapılacak zammın şimdiden garantilendiğini açıkladı.

TİGRİS HABER- Emekliler, Ağustos ayında açıklanan düşük enflasyon verileriyle birlikte Ocak zammının beklentilerin altında kalıp kalmayacağını merak ediyor.

Ocak 2024 Emekli Maaşı Artışı Netleşiyor

Melis Elmen, CNN Türk’e yaptığı açıklamada, TÜİK'in son 6 aylık enflasyon verilerine dayanarak Ocak 2024 zammının şekillenmeye başladığını belirtti. Elmen, Temmuz ayında enflasyonun %3,23, Ağustos ayında ise %2,47 olarak duyurulduğunu ve bu oranların kümülatif olarak %5,78'lik bir artışı garanti ettiğini söyledi. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon verileri açıklandıkça zam oranının daha netleşeceğini vurguladı.

Emeklilere ve Memurlara Ocak 2024’te Beklenen Zam Oranı

Elmen ayrıca, TÜİK verilerine göre yıllık enflasyonun %50,52 olduğunu ve Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zammın %15-20 aralığında olmasının öngörüldüğünü ifade etti. Ancak, kalan dört aylık enflasyon verileri açıklanmadan kesin bir rakam belirlemenin mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Emekliler ve memurlar Ocak 2024 zam oranlarını merakla beklerken, açıklanacak aylık enflasyon verileriyle birlikte zammın kesin oranı netleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum