O Üniversitenin rektörlüğü için 50 kişi başvurdu!

O Üniversitenin rektörlüğü için 50 kişi başvurdu!
Türkiye’de 17 üniversiteye rektör ataması için rektör aday başvurusu sona ererken, büyük bir merakla beklenen Dicle Üniversitesi Rektörlüğü için 50 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Sait BAYRAM
TİGRİS HABER -
Türkiye genelinde 25 Haziran’da başlayan ve aralarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin de bulunduğu 17 Üniversiteye atanacak rektör adayı başvuru süresi sona erdi.
Aralarında Profesör unvanı taşıyan akademisyenler, bizzat, posta veya elektronik posta yoluyla da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına rektör adayı olarak başvurularını yaptılar.
D.Ü. için 50 kişi başvurdu!
Üniversitelerde görev yapan profesörlerin de başvurabilmesi dolayısıyla arasında Prof. Dr. Mehmet Karakoç'un da yer aldığı 50’nin üzerinde kişinin rektör olarak atanmak için başvuru yaptığı ileri sürüldü.

whatsapp-image-2024-07-13-at-11-42-38.jpeg
Rektörü, Cumhurbaşkanı Erdoğan atayacak
2016'da yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanına rektör ataması yetkisi uygulaması yürürlüğe girdi. Buna göre Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başvuru yapan adaylar arasındaki 3 kişinin ismini Cumhurbaşkanlığına sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdaoğan da bu 3 isim arasından birini Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne atayacak. Atamanın bu ay sonuna kadar yapılacağı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum