Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Önemli Açıklama: 20 Bin Öğretmen Atamasında Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Önemli Açıklama: 20 Bin Öğretmen Atamasında Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
20 bin öğretmen atama süreci için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları merakla beklenirken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sürece dair önemli açıklamalarda bulundu.

TİGRİS HABER - Bakan Tekin, "Danıştay kararından sonra öğretmen adayı arkadaşlarımızın mülakat sonuçlarını açıklayıp atamalarını yapacağız" diyerek sürecin netleşeceği tarihi işaret etti.

20 Bin Öğretmen Atama Süreci ve Mülakat Sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin mülakat süreci 1 Temmuz’da başlamıştı. Ancak sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Öğretmen adayları, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ve atama takvimi için MEB'den gelecek resmi açıklamayı bekliyor.

Bakan Tekin'in Açıklamaları

Bakan Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yönetmelikte yüzde 100 mülakat notu ile yapılan atamayı yüzde 50'ye indirdik. Ancak düzenleme bazı siyasiler ve sendikalar tarafından yargıya taşındı. Eğer bu davalar olmasaydı geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakat sonuçlarını açıklayıp atama takvimini ilan edecektik" ifadelerini kullandı. Ayrıca, 9 Eylül tarihine kadar süreci yetiştirmek için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Şu an için mülakat sonuçlarının açıklanacağı net bir tarih verilmedi. Ancak sonuçlar açıklandığında, adaylar e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilecekler. Sözlü sınavda 60 puan ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak. Mülakat sonuçları açıklandığında, 20 bin öğretmen atama süreci hız kazanacak.

Gelişmeler için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi duyuruları yakından takip edilmeli.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.