Maça "Yeşil" Maskeyle giden taraftarlar gözaltına alındı, Kulüp başkanı istifa etti

Maça "Yeşil" Maskeyle giden taraftarlar gözaltına alındı, Kulüp başkanı istifa etti
Sakaryaspor-Amedspor maçında, Sakaryaspor taraftarları 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın maskesini takarak sosyal medyada video paylaştı. Video hızla yayıldı ve büyük tepkilere yol açtı.

TİGRİS HABER - Sakaryaspor-Amedspor karşılaşması sırasında ilginç bir olay yaşandı. Trendyol 1. Lig'de İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maçta, Sakaryaspor'un taraftar grubundan 11 kişi, 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın maskesini takarak sosyal medyada bir video paylaştı. Bu video hızla yayıldı ve büyük tepkilere yol açtı.

sakaryaspor-emniyet.jpg

Mahmut Yıldırım, 1990'lı yıllarda birçok faili meçhul cinayetle anılan bir figür. Maskenin sosyal medyada büyük yankı uyandırmasının ardından emniyet birimleri harekete geçti ve taraftarlar düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Sakaryaspor Taraftarlarına Tepkiler Yağdı

Emniyet yetkilileri henüz resmi bir açıklama yapmazken, gözaltına alınan taraftarlara destek olmak isteyen bazı Sakaryasporlu taraftarlar, geceyi emniyet binası önünde geçirdi.

CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Sakaryaspor’un yeşili umudun, mücadelenin, barışın, birliğin ve beraberliğin yeşilidir. Şehrimiz, bu toprakların en kirli faili meçhul tetikçilerinin değil; ‘dünyayı güzellik kurtaracak’ diyen Sait Faik’in şehridir. Umarım gençlerimiz yaptıkları bu yanlışın farkına varırlar." ifadelerini kullandı.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, sosyal medyada, "İktidarın ayrımcı, dışlayıcı ve Kürt düşmanlığı politikaları katilleri kendine rehber edinen sürüleri üretti… Çukursunuz… Ey savcılar uyuyor musunuz, yoksa engelleniyor musunuz ya da yetkiniz mi yok?" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Sakaryaspor Kulüp Başkanlığı Krizi: Gökhan İn İstifa Etti

whatsapp-gorsel-2024-08-31-saat-14-16-27-46f17565.jpg

Sakaryaspor Kulüp Başkanlığı'na 22 Haziran'da seçilen Gökhan İn, yaşanan olaylar ve gelişmeler ışığında görevinden istifa ettiğini duyurdu. İn, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sakaryaspor’un kayyuma kalmaması ve bir Sakaryalı olarak vicdani sorumluluğumu yerine getirmek için Sakaryaspor Kulüp Başkanlığına aday oldum. Çok iyi niyetle başladığımız bu yolda, gerekli acil transferleri yapmış ve sezona hazırlık kampını gerçekleştirmiştik. Ancak, yaşanan olaylar ve gelişmeler sonrası görevde kalmamızın Sakaryaspor’a yarar getirmeyeceğini düşündüm. Bu nedenle, Sakaryaspor Kulüp Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu’na gitmesini sağlamak amacıyla istifa ediyorum," ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.