VİDEO - Kürtçe halay çeken gruba polis müdahalesi

VİDEO - Kürtçe halay çeken gruba polis müdahalesi
Van'da DEM Parti İl Binası önünde, Kürtçe müzik eşliğinde halay çekenler arasında, slogan attıkları ileri sürülen gruba polis müdahalede bulundu.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Kürtçe halay çekenlerin gözaltına alındıktan sonra tutuklamalarını protesto etmek isteyen çok sayıda kişi, Van DEM Parti İl Örgütü önünde bir araya gelerek halay çekti. Halay sırasında slogan attıkları öne sürülen bir gruba polis müdahale etti.

Grup üyelerinin DEM Parti Van İl Örgütü'nün bahçesine girmesi üzerine polis parti binasına girmek isteyince arbede çıktı. Yaşanan gerginlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı.

dem-parti-van-binasina-polis-baskini.jpg

Son günlerde Türkiye'nin çeşitli kentlerinde Kürtçe halay çekenlere yönelik gerçekleştirilen gözaltı ve sonrasındaki tutuklamalara karşı çok sayıda kişi, dün akşam saatlerinde DEM Parti Van İl Örgütü önünde basın açıklaması düzenlemek üzere bir araya geldi. DEM Parti Van İl Örgütü önünde bir araya gelen vatandaşlar, tutuklamaları halay çekerek protesto etmek istedi. Van'daki protestoya Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dinar ile çok sayıda DEM Partili yönetici katıldı.

dem-parti-van-binasina-polis-baskini2.jpg

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Davul zurna eşliğinde halay çeken bir gruba polis, slogan attıkları gerekçesi ile müdahale etti. Bunun üzerine protestoya katılan gurup üyeleri, DEM Parti Van İl Örgütü'nün bahçesine girip kapıları kapattı. Dışarıda kalanlar ise polis tarafından, sokağın dışına çıkarıldı.

dem-parti-van-binasina-polis-baskini3.jpg

DEM Parti İl Örgütü binasına girmek isteyen çevik kuvvet polisi ile DEM Partililer arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.