“Kürt sorununda tek bir plana ihtiyaç var”

“Kürt sorununda tek bir plana ihtiyaç var”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kürt sorununun çözümü konusunda tek bir plana ihtiyacın olduğunu belirterek, o planın da demokratik, barışçıl ve özgürlükçü bir içeriğe sahip olması gerektiğine dikkat çekti.

Tanrıkulu, AK Parti tarafından önceki gün Diyarbakır’da gerçekleştirilen çalıştayı da değerlendirerek, “Çalıştayda yapılan açıklamalar samimiyetsizlik seremoninin yeni bir örneğidir” dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Kürt sorunu ve “çözüm sürecine” ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, Kürt sorununun her geçen gün daha da derinleştiğini savunarak, AK Parti iktidarının 2009'dan itibaren barışı ve çözümü seçim propagandasının aleti haline getirdiğini öne sürdü. Diyarbakır'da düzenlenen "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı"na değinen Tanrıkulu, "Çalıştayda yapılan açıklamalar da bu samimiyetsiz seremoninin yeni bir örneğidir. Sayın Beşir Atalay ve Efkan Ala bir taraftan çözüm sürecine siyaset kurumunu dahil edeceklerini söylerken aynı esnada siyaset kurumuna parmak sallamıştır. Atalay'ın sürece toplumun tüm kesimlerini dahil ettiklerine dair beyanatı kelimenin tam anlamıyla abesle iştigaldir” dedi.

“Buna mı şeffaflık diyorsunuz”

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Diyarbakır'daki konuşmasında sürecin şeffaflığından söz ettiğini anımsatan Tanrıkulu, "Kendileri dışında sürecin içeriğini bilen var mıdır? Anamuhalefet partisi başta olmak üzere TBMM'deki hiçbir siyasi parti, çözüm konusunda yapılan çalışmaları bilmemektedir. Buna mı şeffaflık diyorsunuz" diye konuştu.

AK Parti'nin samimiyetten uzak, oyalayıcı ve seçim endeksli bir taktik uyguladığını ileri süren Tanrıkulu, "AKP açısından çözüm stratejik değil taktikseldir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hala cebinde B ve C planları bulunmaktadır. Oysa başından beri söylediğimiz gibi Kürt sorunu konusunda tek bir plana ihtiyacımız vardır. O plan da demokratik, barışçıl, özgürlükçü bir içeriğe sahip olmalıdır" dedi.

Tanrıkulu, Kürt sorununun tek çözüm yolunun samimiyet olduğunu ifade ederek, samimiyetin beraberinde şeffaflığı da getirdiğini bildirdi. (aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.