DEM Partili Koçyiğit, AK Parti'li Kürt vekillere Kürtçe sitem etti

DEM Partili Koçyiğit, AK Parti'li Kürt vekillere Kürtçe sitem etti
Bayram tatilinin ardından mesaiye başlayan TBMM Genel Kurulu'na, 20 Haziran gecesi Diyarbakır ve Mardin sınır köylerinde başlayan, 15 kişinin hayatını kaybettiği yangın gündemi damga vurdu.

TİGRİS HABER - DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit Mardin'de yangın felaketi için kurulan kriz koordinasyon merkezine yerel yönetimin dahil edilmediğini ve yangının çıkış sebebi konusunda dezenformasyon yapıldığını söyleyerek, "Senin Valin kimdir, benim vekilim arıyor telefona çıkmıyor? Kriz Koordinasyon kuruyorsun, benim milletvekili arkadaşımı, belediye başkanımı niye dahil etmiyorsun? Yerel yönetim değil mi? Niye arayıp bilgi vermiyor, ayrımcılık yapıyorsunuz?" dedi.

Koçyiğit, "Sosyal medyada akşama kadar Kürt halkına 'Ölün, yanın' diyenler var. Milyonlarca cumhuriyet savcısı sizin emrinizde, bir tane soruşturma açtınız mı? Ben içinizdeki Kürt vekillere sesleniyorum: Kurmê darê ji darê ye (Ağacın kurdu kendi içindedir)" diyerek, AKP'li Kürt vekillere Kürtçe seslendi.

Ancak bu sırada MHP'nin TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti'li Kürt vekillere Kürtçe olarak seslenen Koçyiğit'in mikrofonunu kapattı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum