Kürdistan Yurtseverler Partisi, mazbatasını aldı

Kürdistan Yurtseverler Partisi, mazbatasını aldı
 Özel Haber
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı kongresinin mazbatasını 9 ay sonra Yenişehir İlçe Seçim Kurulu’ndan alabildi.

Ramazan YAVUZ-Haber

TİGRİS HABER - Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı kongresinin mazbatasını 9 ay sonra Yenişehir İlçe Seçim Kurulu’ndan alabildi. PWK önündeki engeller bir taraftan kalkarken diğer taraftan ise partinin kapatılması için açılan davanın devam ettiği belirtildi.

Partiya Azadî Kurdistan-Kürdistan Özgürlük Partisi(PAK) ve TDK-TEVGER’in birleşmesiyle kurulan Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK)'nin Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatının 16 Aralık 2023'te yaptığı kongrenin kabulüyle ilgili mazbata seçim kurulu tarafından verilmedi.

MAZBATA 9 AY SONRA VERİLDİ

Kürdistan Yurtseverler Partisi'nin ismi yeni Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın göreve başlamasından sonra Yargıtay tarafından gönderilen resmi bir yazı ile kabul edilince il ve ilçe kongrelerinin önündeki engelde kalkmış oldu. 16.12.2023 tarihinde Kongresini yapan PWK Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı, Yenişehir İlçe Seçim Kurulu’na bu ayın 19'unda başvuru yaparak 9 ay önce yaptıkları kongrenin kabul edilmesi ve mazbatanın verilmesi talebinde bulundu. Yenişehir İlçe Seçim Kurulu bir gün sonra PWK'nin başvurusunu kabul ederek mazbatasını verdi. PWK, kongre mazbatasını 9 ay sonra alabilmiş oldu.

KAPATMA DAVASI SÜRÜYOR

PWK tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) isminin Yargıtay tarafından resmi olarak kabul edilmesine rağmen partileri hakkında açılan kapatma davasının ise devam ettiği kaydedildi. PWK açıklamasında şunlar yer aldı:

"Kuruluş kongresinden sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partiler kanununa aykırı bir şekilde, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ismini kabul etmiyordu. Aynı şekilde, PWK’nin il ve ilçe kongrelerini yapması Yargıtay’ın talimatıyla engelleniyordu.

KONGRELERİMİZ ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI

Yeni Yargıtay Cumhuriyet Baş savcısının göreve başlamasından sonra, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) ismi Yargıtay tarafından resmi olarak kabul edilmiş, ama, partimiz hakkında açılan kapatma davası da devam ediyordu.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) isminin Yargıtay tarafından resmi olarak Kabul edilmesinden sonra, il ve ilçe kongrelerimizi gerçekleşmemiz önündeki engeller de kalkmış oldu.

ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Bu resmi prosedürün devamı olarak, Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı da mazbatasını alarak, kendi ismiyle yasal faaliyetlerini sürdürme alanında önemli bir kazanım sağladı. Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı halkımıza kutlu olsun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.