Kürdistan Yurtseverler Partisi 1. Yıldönümünü kutladı

Kürdistan Yurtseverler Partisi 1. Yıldönümünü kutladı
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK), birinci kuruluş yıldönümünü kutladı. PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PWK'nin Kürt milletinin kendi geleceğini belirleme hakkını savunduğunu söyledi.

Ramazan YAVUZ-Haber

TİGRİS HABER - Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve TDK-TEVGER (Kürdistan Demokratik Hareketi)'nin birleşmesiyle

33e87b3c-c93f-4aac-ab15-9c85a6282708.jpg

10 Eylül 2023 tarihinde kurulan Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) birinci kuruluş yıldönümünü kutladı. Yildönümü nedeniyle bir açıklama yapan Kürdistan Yurtseverler Partisi Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PWK'nin meşruiyetini Kürt milletinin ulusal demokratik haklarından aldığını ve açık mücadeleyi esas alan bir parti olduğunu söyledi.

0142eb73-56fe-4ad9-b1ec-14047d842596.jpg

PWK'nin Kürt milletinin kendi geleceğini belirleme hakkını savunduğunu belirten Genel Başkan Mustafa Özçelik şunları söyledi:

"Bugün PWK’nin birinci kuruluş yıl dönümüdür. PWK, meşruiyetini Kürt milletinin ulusal demokratik haklarından alan ve açık mücadeleyi esas alan bir partidir. PWK’nin yasal bir parti olarak da faaliyetlerini yürütebilmesi için, parti olarak önümüze bir prosedür koyduk. Buna göre, PAK 17 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da, Çankaya Seçim Kurulu’nun gözetiminde 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi ve bu kongrede partinin ismi Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) olarak değiştirildi. Böylece PWK’nin yasal bir parti olarak da çalışmalarını yürütmesinin yolu açıldı.

KAPATMA DAVASI SÜRÜYOR

Burada belirtmek gerekir ki her ne kadar PWK ismi yasal olarak kabul edilmişse de, PAK hakkında daha önce açılan kapatma davası, bu sefer PWK adına devam etmektedir.

PWK, Kürdistan sorununu, özünde Kürt milletinin kendi geleceğini belirleme sorunu, yani devletleşme sorunu olarak görmektedir. Partimiz, devletleşmeyi (federal, konfederal, bağımsız devlet), stratejik bir amaç ve uzun vadeli programatik bir hedef olarak görmektedir. Diğer yandan partimizin ulusal, bölgesel ve uluslararası koşullara göre farklı ara çözüm biçimlerinin de önümüze çıkabileceğini varsayarak, bu tür ara çözümlerini redetmediğimizi, bunları stratejik hedefe götüren yol açıcı birer adım olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyoruz.

Aynı zamanda PWK, Türkiye metropollerinde yaşayan Kürtlerin dil, kültür ve demokratik hak ve özgürlüklerini savunur. Türkiye metropollerinde nüfus olarak çoğunluk oluşturdukları yerleşim yerlerinde, PWK, Kürtlerin yerel yönetimlerde kendilerini yönetmelerini öngörüyor.

PWK, misyonu ve vizyonuyla yeni bir merkez ve yeni bir adrestir

PWK, Kürt milletinin ve tüm bileşenleriyle Kürdistan halkının kendi geleceğini belirleme hakkı ve milli, demokratik, kültürel hak ve özgürlükleri için mücadele eden milli, demokratik, açık, yasal bir partidir. PWK, kendisini Kürdistan’ın özgürlüğü, ulusal kurtuluş için verilen tüm mücadelelerin devamı olarak görür; tüm milli, demokratik, özgürlükçü direniş, başkaldırı ve kazanımları sahiplenir.

PWK, Kuzey Kürdistan’da milli, Kürdistani anlayışı savunmayı, güçlendirmeyi temel siyasi görev ve miyonlarından biri olarak görür. PWK, bu anlayış ve misyonla ideolojik, etnik ve sınıfsal bir temelde değil; Kürt ulusu ve Kürdistan’daki bileşenlerin milli, demokratik partisi olarak açık, yasal çalışmalarla örgütlenmesini yürütür.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.