Kredi Kartı Faizlerine 1 Kasım'da Zam

Kredi Kartı Faizlerine 1 Kasım'da Zam
Son dakika haberine göre, kredi kartı faiz oranlarında önemli bir artış yaşanacak. Bankalar, müşterilerine gönderdikleri mesajlarla, 24 Ekim 2024 tarihine dikkat çekerek yeni düzenlemeleri duyurdu.

TİGRİS HABER 1 Kasım 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni faiz oranları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin 24 Ekim'de açıklayacağı referans oranına göre belirlenecek.

Kredi Kartı Faiz Oranları Nasıl Değişecek?

TCMB'nin açıklayacağı referans oranının ardından, kredi kartı akdi ve gecikme faiz oranlarında şu değişiklikler uygulanacak:

  • Hesap özeti borcu 25.000 TL'nin altında olanlar için: Aylık %3,50 (yıllık %42) faiz oranı uygulanacak. Referans orana %0,39 eklenecek.
  • 25.000 - 150.000 TL arası borcu olanlar için: Aylık %4,25 (yıllık %51) faiz oranı uygulanacak. Referans orana %1,14 eklenecek.
  • 150.000 TL'nin üzerindeki borçlar için: Aylık %4,75 (yıllık %57) faiz oranı uygulanacak. Referans orana %1,64 eklenecek.

Gecikme faizi oranları ise hesap özeti borcuna göre belirlenen akdi faiz oranına %0,30 eklenerek hesaplanacak.

BDDK'dan Asgari Ödeme Oranlarında Düzenleme

BDDK da kredi kartı borçlularını yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler açıkladı. 50.000 TL ve altındaki kredi kartları için asgari ödeme tutarı, dönem borcunun %20'si olarak sabit kalacak. Ancak, 50.000 TL'nin üzerindeki kredi kartı borçları için asgari ödeme oranı %40 olarak uygulanacak.

1 Kasım 2024'te yürürlüğe girecek olan bu düzenlemelerle, kredi kartı kullanıcıları yeni faiz oranları ve ödeme şartlarına göre bütçelerini yeniden planlamak zorunda kalacak.

Bu gelişmeler, kredi kartı borcu olan vatandaşlar için önemli. Kredi kartı faiz oranlarının artacağı bu dönemde, kullanıcıların finansal planlamalarına daha fazla dikkat etmeleri gerekecek.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.