KPSS 2024 Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı

KPSS 2024 Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı
Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için sınav giriş belgelerini erişime açtı.

TİGRİS HABER - Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2024 yılı lisans oturumlarına kısa bir süre kala, sınav giriş belgeleri merakla bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için sınav giriş belgelerini erişime açtı. Adaylar, KPSS sınav giriş belgelerini, ÖSYM’nin resmi internet adresi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden öğrenebilirler.

KPSS 2024 Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı

ÖSYM, 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için sınav giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra, Alan Bilgisi Testi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarından oluşan KPSS lisans sınavları Temmuz ayında tamamlanacak.

KPSS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren KPSS sınav giriş belgelerini 04 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecekler.

KPSS Sınav Giriş Yerleri Duyurusu

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile 2024-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınav giriş belgelerini 04 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecekler.

Önemli Uyarılar

14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Aynı tarihte gerçekleştirilecek 2024-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

KPSS 2024 Oturumları Hakkında

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024 yılı Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da yapılacaktır. Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları ise 21 Temmuz'da gerçekleştirilecektir. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 4 Ağustos'ta düzenlenecektir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak:NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.