Kobanê için meşaleler yakıldı

Kobanê için meşaleler yakıldı
IŞİD'in Kobanê Kantonu'na dönük saldırıları Şırnak'ta meşaleli yürüyüşle, Batman'da ise basın açıklamasıyla protesto edildi.

ŞIRNAK/BATMAN - Rojava'nın Kobanî kentinde günlerdir devam eden IŞİD çetelerinin saldırıları dün gece Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde meşaleli yürüyüşle protesto edildi. BDP İlçe Örgütü tarafından düzenlenen yürüyüş için Turgut Özal Mahallesinde bulunan Aşitî Parkı'nda toplanan bini aşkın kişi gece saat 22.00 sıralarında Adile Naşit Caddesi'ne çıkarak yürüyüşe geçti. BDP İdil İlçe Örgütü, Belediye Eş Başkanları, DÖKH üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve MEYA-DER yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte PKK bayrakları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri açılırken, kitle haykırdığı sloganlarla IŞİD çetelerine öfkelerini dile getirdi.

Batman'da protesto

Batman'da İHD ve MAZLUM-DER şubeleri öncülüğünde Atatürk Parkı önünde bir araya gelen STK temsilcileri IŞİD'in Kobanê Kantonu'na dönük saldırıları protesto etti. Açıklamaya Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi de destek verdi. Açıklamada, IŞİD'e karşı YPG ve YPJ'nin verdiği direniş selamlanarak, direnişin sahiplenmesi vurgusu yapılarak, Kobanê Kantonu'na dönük saldırılarının asıl hedefinin tüm insanlık olduğuna dikkat çekildi. (diha) s

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.