KHK'dan ihraç edilen Diyarbakırlı sanatçının dramı; Üç konseri art arda iptal edildi

KHK'dan ihraç edilen Diyarbakırlı sanatçının dramı; Üç konseri art arda iptal edildi
Diyarbakırlı sanatçı Sasa Serap KHK ile müzik öğretmenliği görevinden alınmasından sonra verdiği hukuk mücadelesiyle çok sevdiği müzik öğretmenliğine geri dönmesinden sonra bu kez başka sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Özel Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Art arda, Kayseri, Malatya ve son olarak Van konseri iptal edilen Sasa Serap, bu akşam Diyarbakırlı müzikseverlerle buluşuyor.

ss1.jpg

Aslen Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden olan ve Sasa Serap sahne ismini kullanan Serap Ekinci, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir okulda Müzik Öğretmenliği yaptığı sırada 2016 yılındaki ilk KHK ile ihraç edildi. Daha önce lise yıllarında TRT korosunda da yer alan Sasa Serap, uzun yıllar verdiği hukuk mücadelesinin ardından, 2023 tarihinde İdare Mahkemesi kararıyla, hem çok sevdiği mesleği, müzik öğretmenliğine hem de müzik hayatına kaldığı yerden davam etti. Halen Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü'nde depo öğretmenliği yapmaya devam ediyor.

ss3.jpg

3 konseri iptal edildi

Kürtçe, Türkçe ve Zazaca halk müziği parçaları seslendiren Sasa Serap, göreve dönmesinin ardından müzik hayatında olumsuzluklar yaşamaya başladı. Vermek istediği konserler bazı şehirlerde, "Güvenlik" gerekçesiyle iptal edildi. Son olarak 7 Mayıs'ta Kayseri'de planlanan konseri, Kayseri Valiliği'nin "Güvenlik" gerekçesiyle iptal edildi. Sasa Serap'ın menajerliğini yapan Emir Karagöz, Kayseri ile birlikte Mayıs ayı içerisinde Sasa Serap'ın 3 konserinin iptal edildiğini söyledi. Kendisinin de Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken, kayyumun atandığı 2017 yılında sözleşmesinin feshedildiğini ve yenilenmediğini anlatan Karagöz, "Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevime dönmem için başlattığım hukuki süreç devam ediyor. Sanatçımız Sasa Serap'ın mayıs ayı içerisinde 3 konseri iptal edildi. 7 Mayıs'ta Kayseri, 20 Mayıs'taki Malatya konseri ve son olarak 25 Mayıs tarihindeki Van konseri iptal edildi. Malatya konseri valiliğin, organizasyon firmasına gönderdiği resmi yazıyla konserin iptal edildiğini bildirdiler. Ama Kayseri ve Van'daki konserler, valilikten arayan yetkililerin sözlü bildirimiyle konserin iptal edildiği tarafımıza iletildi" dedi.

ss2.jpg

Malatya Valiliği'nden organizasyon firmasına gönderilen yazıda, "Malatya kongre ve kültür merkezi Kemal Sunal salonunda 20 05. 2024 tarihinde sasa serap konseri yapmayı planlamaktasınız. Etkinlik talebiniz il müdürlüğümüzce olumsuz değerlendirilmiştir" denildi.

ss4.jpg

Bugün saat 20.00'da Diyarbakır Sezai Karakoç Koltür Merkezi'nde Sasa Serap'ın konseri olduğunu hatırlatan menejer Emir Karagöz, "Bugün Diyarbakır'da konserimiz var. Saat 20.00'da Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde. Yarın da Mardin Yay Grand Konferans Salonunda bir konserimiz olacak. 24 Mayıs tarihinde de Şırnak Barosu'nun Cizre ilçesinde organize ettiği bir etkinlikte, konserimiz olacak. Ben sanatçı temsilcisi olarak, sanata ve sanatın ruhuna inan biri olarak şunu söyleyebilirim; Baskıcı ve yasakçı uygulamalar hiç bir kesime yararı olmaz ki hele hele bu konu sanat ise. Sanat, karşı durulmayacak coşkun bir nehirdir. Engellemeye çalışan her bendi yutar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum