Kent Koruma Platformu, saldırıya uğrayan kafeleri ziyaret etti

Silahlı ve bombalı saldırıya uğrayan Hewş ve Karga isimli işletmeleri ziyaret eden Kent Koruma Platformu, “Birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağız” dedi.

Kamera - Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, 11 Temmuz gecesi Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Cami Kebir Mahallesi’nde silahlı ve ses bombalı saldırıya maruz kalan Karga ve Hewş adlı kafeleri ziyaret etti. Yapılan açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak, Doğan Hatun ile belediye eşbaşkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile DEM Parti Diyarbakır il, ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

GİYİM TARZINA MÜDAHALE

Platform adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, saldırıların son dönemlerde arttığına dikkat çekti. 11 Temmuz’da yapılan saldırı öncesi 7 Temmuz’da işyerlerine gelen bir grubun müşterilerin giyim tarzı gibi konuları gerekçe göstererek, işyerlerinin faaliyetlerine son verilmesi aksi durumda daha ağır saldırıların olacağı şeklinde tehditlerde bulunduklarını hatırlatan Orak, “Özel ticari işletmelere yönelik, toplumsal barış için tehlike oluşturan ve kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmasını asla kabul etmiyor ve en sert şekilde kınıyoruz” dedi.

‘SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Orak, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin ivedilikle tespit edilerek yargılamanın yapılmasını ve genel güvenlik için tehlike oluşturan bu tür vakıaların sıklıkla yaşandığı görülmekle, bu ve benzeri olayların tekraren yaşanmaması için önleyici güvenlik önlemlerinin alınmasını bekliyoruz. Sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından kafeler ziyaret edildi.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum