Kayyıma karşı büyük Hakkari mitingi: Kayyım hırsızlıktır

Kayyıma karşı büyük Hakkari mitingi: Kayyım hırsızlıktır
DEM Parti ve DBP'nin Hakkari'de düzenlediği mitinge Türkiye'nin birçok kentinden binler kişi katıldı.

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınıp tutuklanması ve yerine Vali Ali Çelik’in kayyım olarak atanmasına karşı, "Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz" sloganıyla gerçekleştirdiği miting başladı.

Çevre kentlerden çok sayıda kişinin katıldığı mitingde halk, iki koldan Tekser Mahallesi'ndeki otogar alanına yürüdü.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın da katıldığı yürüyüşte, 'Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz' yazılı pankart ve 'Kayyım defol', 'Hakkari bizimdir', 'êdî bese' yazılı dövizler taşındı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan mitingde, tutuklu Akış’ı mesajı okundu.

Akış: Bedeli ne olursa olsun

Akış mesajında, "Onurlu Colemêrg halkı, iradeniz için göstermiş olduğunuz kararlı duruş için hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bedeli ne olursa olsun direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Tekçe: Mücadelemiz devam edecek

Belediye Meclisi’nin kararıyla vekil seçilen Eş Başkan Viyan Tekçe ise; kayyım uygulamaları ile Kürt halkına kültürel soykırım uygulanmak istendiğini belirtti.

Tekçe, şöyle devam etti: "Biz seçildik ancak siz bunu hazmedemediniz. Halkın iradesine saygı duymuyorsunuz. Hakkari halkıyla beraber demokratik yollarla irade gaspına karşı mücadelemiz devam edecek. Halk iradesinden başka hiçbir şey tanımıyoruz.”

Çoban: Kayyımları tarihe gömeceğiz

Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi Fırat Çoban da "Kayyımların, silahların gölgesinde yumuşama olmaz Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a buradan selam gönderiyoruz. Kayyımları tarihe göreceğimizi duyuruyoruz" diye konuştu.

Konak: Kayyım hırsızlıktır

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK üyesi Evrim Konak ise; "Kürt hareketi bugün sesini tüm dünyaya duyurmuştur. Kayyım hırsızlıktır. Suç işlemediğinizi göstermek istiyorsanız iradeyi tanıyacaksınız. Bu halk kayyımı istemiyor" dedi.

Gözen: İyi bakın biz bitmeyeceğiz

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Juliana Gözen de şunları söyledi: "On binlerce arkadaşımızı içeri aldılar, bitmedi. Evimizin önünde çocuklarımızı panzerler ezdi, bitmedi. Buraya iyi bakın biz bitmeyeceğiz. Kayyım mı hukuk? Hukuk 30 sene 40 sene içeriye almak mı hukuk? Hukuk falan yok. Van'da nasıl sesimizi yükselttiysek burada da yükselteceğiz ve başaracağız. Sömürge valilerine karşı Kürt halkının yanında olmak gerekir.”

Konukçu: Beraber kazanacağız

Sosyalist Dayanışma Partisi (SODAP) Sözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Keziban Konukçu, "Buradayız, birlikteyiz. Hiçbir yere gitmiyoruz. Beraber kazanacağız" dedi.

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı ve DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, "Diyarbakır Adliyesinde verilen Tahir Elçi kararını şiddetle kınıyorum. Kürdistan'da halk iradesi kabul edilmemektedir. Ankara'da irade tanınıyor da Diyarbakır'da neden tanınmıyor? Kayyımlar polis ve askerler ile belediyeleri ablukaya alıyorlar, Van'da denediler olmadı, burada da olmayacak" diye konuştu.

Öztürk: Torunların bu utancı taşıyacak

Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Hakan Öztürk, "Adalet, hukuk demeyi bırakın ey AKP. Bugün burada olmamızın utancı bile sana yeter. Senin torunların bile bu utancı üzerinde taşıyacak. Eğer bir kez Konya'ya kayyım atansaydı bunu iki yüz yıl bunu anlatırdı. Ama yine biz kazanacağız" dedi.

Bayındır: Zafer Kürt halkının olacak

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise "Ne yapacaksınız dediler, kesinlikle direneceğiz dedik. Zafer halkımızın olacak dedik. Tüm dünya bugün sesimizi duyuyor. Kürt halkının zor ve zulme karşı boyun eğmeyeceğini biliyorlar. Kimsenin suyunda, toprağında gözümüz yok. Dilimizle, kültürümüzle ve irademizle yaşamak istiyoruz. Gün direniş günüdür. Gün Kürt halkının zafer günüdür. Yüz yıldır bu zihniyete karşı savaşıyoruz. Soykırım ve kayyım politikaları karşısında hala milyonlarız. Özgürlüğü elde edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Rojava'dan Başur'a kadar Kürtler kazanımlarını artırmaktadır. Zorda olanlar biz değil onlardır. Bugünden sonra kazanımlarımız daha da artacaktır. Milyonlarca dostumuz Kürt halkının zaferini görüyor. Hakkari de yalnız değildir. Zafer bizim, Kürt halkının olacaktır" diye konuştu.

Hatimoğulları: Bu bir askeri darbedir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise konuşmasında şunları söyledi: “Bu, bir siyasi darbedir, asla kabul etmiyoruz. Bizler Hakkari Valiliğinin önünde basın açıklamamızı ve oturma eylemimizi yaparken birkaç gün önce burada hemen valiliğin bahçesine jandarmayı indirdiler. Jandarma indi Hakkari sokaklarına! Bu, bir askeri darbedir aynı zamanda.

Bizler belediyelerimizi kazandığımız her yerde, demokrasi adına, insan hakları adına, bu ülkenin geleceği adına, Türkiye’de yaşayan bütün halkların ortak yaşamı adına korumaya devam edeceğiz. Belediyelerimizi siz değerli halklımızla beraber gözümüz gibi koruyacağız. Halkın içindeyiz hep halkın içinde kalacağız. Halk ile beraber yöneteceğiz. Bütün belediye eş başkanlarımız belediye meclis üyelerimiz yedi-yirmi dört halkın hizmetinde çalışmaya devam edecek kayyımcı anlayışa en büyük cevabı böyle vereceğiz.” (Ajanslar/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.