Karacadağ ve Diyarbakır OSB'den açıklama: Kurumsal adımız izinsiz kullanıldı

Karacadağ ve Diyarbakır OSB'den açıklama: Kurumsal adımız izinsiz kullanıldı
Diyarbakır İş Konseyi'ni oluşturan 31 sivil toplum kuruluşu ve oda isimleri arasında bulunan Diyarbakır OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı ve Karacadağ OSB, yaptıkları açıklamada, "Kurumsal adımız izinsiz kullanılmıştır" dedi.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Hakkari Belediyesi'ne kayyum atamalarına karşı dün açıklama yapan Diyarbakır İş Konseyi'ni oluşturan 31 sivil toplum kuruluşu ve oda isimleri arasında bulunan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı ve Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi'nden yapılan yazılı açıklamada, isimlerinin izinsiz kullanıldığı belirtilerek, "Bundan sonra yapılacak bu ve benzeri açıklamalarda kurumumuzu temsile yetkili kişi veya organlardan gerekli izinler alınmaksızın adımızın kullanılması halinde yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtiriz" denildi.

Diyarbakır OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığı ve Karacadağ OSB tarafından akşam saatlerinde, ayrı ayrı saatlerde ancak bire bir aynı olan birer yazılı açıklama yapıldı. Kayyum atamalarına karşı yapılan yazılı açıklamada, "Bazı medya organlarında, "Diyarbakır iş çevreleri tek ses: Kayyım atanırsa yatırımcı gelmez!" şeklinde haberler yayınlamış olup haber ekinde sunulan listede kurumsal adımızın da kullanıldığı görülmüştür. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile İş İnsanları Konseyi tarafından '31 kurum ve kuruluş adına' yapıldığı belirtilen bu açıklamada kurumsal adımızın izinsiz kullanıldığını ve tüzel kişiliğimizi temsile yetkili kişi veya organlarca böyle bir kararın alınmadığını, buna rağmen adımızın kullanılmasının hukuka ve etik kurallarına aykırı olduğunu belirtmek isteriz. İlimizin yatırım alması hepimizin ortak gayesi olup yatırımın huzur ve güven ortamına bağlı olduğu, bu kapsamda herkesin şehrimizin huzur ve güveni için elinden geleni yapması ve gereksiz gerilim yaratıcı iş ve işlemlerden uzak durması gerektiğini belirtir, bundan sonra yapılacak bu ve benzeri açıklamalarda kurumumuzu temsile yetkili kişi veya organlardan gerekli izinler alınmaksızın adımızın kullanılması halinde yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtiriz" ifadelerine yer verildi.

Her iki kurumdan bire bir, kelimesi kelimesine aynı olan iki ayrı açıklamada, Diyarbakır İş Konseyi Bileşenleri arasında isimleri olmasına rağmen, "Kurumsal adımız izinsiz kullanıldı" açıklaması, kafalarda soru işareti yarattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.