Kara Salı!

Kara Salı!
Türkiye bugün art arda gelen acı haberlerle sarsıldı. Iğdır'da PKK'lıların tuzağıyla 13 polis şehit oldu. Tunceli'de de PKK'lılar bir polisi şehit etti.

Türkiye, 2 aydır bomba ve çatışma haberleriyle güne uyanıyor. Daha Dağlıca'da verilen 16 asker için dökülen gözyaşı kurumadan, dün Iğdır'dan gelen bombalı saldırı  haberleriyle sarsıldı. 13 polis havaya uçurulan servis aracında şehit düştü. Tunceli'de bir özel harekat polisi ise  uğradığı saldırıda şehit oldu. Iğdır ve Tunceli'den gelen şehitlerin acısı tazeyken TRT Haber, Cizre'de de 3 polisin şehit edildiği haberini duyurdu. Sonrasında ise ajanslar haberin kaynağından iptal edildiğini abonelerine geçti. Ancak Şırnak Valiliği, bu haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Iğdır'dan, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lılarca yola önceden döşenen yaklaşık bir ton bomba  uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar, kendilerini görünce geri dönüp uzaklaşmak isteyen polis memuru 55 yaşındaki Kadri Özkara'nın otomobilini otomatik silahlarla taradı. Otomobil yoldan çıkıp devrildi. Araçta bulunan Polis memuru Kadri Özkara’nın kızı hafif yaralanırken, ağır yaralanan Özkara kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.