Kaplan: Torba Yasa hükümetin rant tasarısına döndü

Kaplan: Torba Yasa hükümetin rant tasarısına döndü
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti hükümetinin "Torba Yasa"ya her gün önergelerle eklemeler yaptığını belirterek, "Kişiye özel önergeler geliyor. Şirketleri kurtarmak için. Soma işçilerinin tasarısı olarak geldi şimdi hükümetin rant tasarısına

ANKARA  - HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis’te görüşülen “Torba Yasa”ya ve ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, "Torba Yasa"ya ilişkin çalışma tarzının Meclis içtüzüğüne aykırı olduğunu Meclis Başkanlığı'nı uyardıklarını ancak henüz kendilerine yanıt verilmediğini söyledi. Kaplan, bugün yine görüşmelere devam edeceklerini "Torba Yasa"nın içerisindeki madde sayısının ise 170'e ulaştığını söyledi.

“Şirketleri kurtarmaya çalışıyorlar”

AK Parti hükümetinin görüşmelerde sürekli önerge verdiğini ve eklemeler yaptığını söyleyen Kaplan, "Ne bir usul izliyorlar ne de iç tüzüğe uyuyorlar. Kişiye özel önergeler geliyor. Şirketleri kurtarmak için. Soma işçilerinin tasarısı olarak geldi şimdi hükümetin rant tasarısına döndü" ifadesini kullandı. Kaplan, tasarının Meclis'ten geçmesi için sabaha kadar çalışma koyduklarını ancak 27 Temmuz'a kadar tasarının Meclis'ten geçeceğini zannetmediğini söyledi. Kaplan, "Torba Yasa" ile emekçilerin haklarının gasp edildiğini, örgütlenmenin ezildiğini ve taşeronlaştırmanın yaygınlaştırıldığını belirtirken, hükümetin yargı kararlarını uygulamamak için de maddeler yerleştirdiğini söyledi. (diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.